Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък възстановява подборните кръгове за избор на Царица Роза 2012


 Кое е най-хубавото, умно и талантливо момиче от випуск 2012 в Казанлък?
Въпросът става все по-актуален, защото Казанлък ще избира своята нова  Царица Роза на 1 юни. А  тази години  новините около конкурса  може да се обобщят като:  „нещо ново, нещо старо и нещо с цвят на роза”.
Новото е това, че конкурсът вече няма да се прави от външни  агенции, както до сега. Идеята на общината е да се създаде местна организация с мобилизиране  на екип от творческата интелигенция на Казанлък и се подготви максимално прозрачен и открит конкурс. Стремежът е и да се направи събитие с  тематична и жанрова специфика, която отличава „Царица Роза  „от всевъзможните конкурси за „мис”, провеждани навсякъде.
 
Готова е вече и концепцията  за спектакъла,  на който градът ще чества младостта, красотата, таланта и ще пожелае успех на своите момичета-абитурентки.  Като продължение на общата  фестивалната идея, спектакълът ще съчетава изкуството и традиция с богатата история на розата, а момичетата-кандидатки  ще станат част от нея.    

„Старото” е това, че от тази година се възобновява занемарената традиция абитурентите сами да избират представителките на своите училища по време на предварителни кръгове. За целта ще се организират специални джем-сейшън вечери  за всички гимназии, на които  ще се проведе вотът  за участничките  в Царица Роза от випуск  2012  г. Така още от началото ще се заложи  принципа за прозрачност и реален избор -  младежите сами да излъчат своите кандидатки.

Вече е готов и графика за  предварителните  кръгове. На 23 април  е вечерта за джем-сешъна  на  абитурентите от СОУ „Екзарх Антим I” и ПГ потранспорт и транспортен мениджмънт, на 24 април ще купонясват Хуманитарна гимназия и ПГ „Иван Хаджиенов“,  на  25 април  -   Гимназия „Петко Стайнов“ и ПГ по лека промишленост и туризъм, а на 26 април  -  ПГ по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ и  Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“.

На последния етап от кръговете новата Царица Роза ще получи короната си от Симона Пенчева, която на 24 май  се завръща от  Япония, за да се включи във фестивалната програма.

Пресцентър на Фестивала на розата в Казанлък
 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 20.11.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66016 BGN (up) 1 GBP = 2.19904 BGN (up) 1 CHF = 1.67509 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"