Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Театър 199” спечели голямата награда в Комедийния хит на сезона в Казанлък

Спектакълът на режисьора Явор Гърдев по текст на Ханох Левин „Старицата на Калкута” спечели първа награда от седмия театрален фестивал „Комедийният хит на сезона”, провел се в рамките на 15-тите по ред Чудомирови празници в Казанлък и организиран със съдействието на дирекция „Театър, вариететно и цирково изкуство” при Министерството на културата, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново.

Решението на тричленното жури в състав: председател-Веселина Гюлева и членове: Богдана Костуркова и Ина Божидарова, е взето единодушно. Наградата за спектакъла на актьорите от Театър 199 „Валентин Стойчев”- София е бронзова статуетка, изработена от казанлъшкия скулптор Велин Дечков, и сумата от 1000 лева.
По думите на Председателя на журито Веселина Гюлева, „Старицата на Калкута” e спектакъл, който по съвременен начин представя театралното изкуство, като се има предвид и доброто изпълнение на актьорите. „Никой не отрича качествата и на другите представления, но този спектакъл показва преди всичко движението на българския театър и онези параметри, с които не сме свикнали до сега”, коментира Гюлева.
Към нейното мнение се присъедини и Богдана Костуркова, която посочи: „Това е един успешен опит да видим и другото лице на театъра днес. Това е един спектакъл, в който наистина има актьорски квартет. Тези артисти показват неизчерпаемите актьорски възможности. В „Старицата от Калкута” музиката, пластиката, словото, показват възможността актьорската игра да наслагва нови умения и изразни средства”.
Далеч по-различно се оказа мнението на публиката, тъй като нейната награда – система за домашно кино, получи авторският моноспектакъл на Камен Донев: „Възгледите на един учител за народното творчество”. Той е оценен с оценка 5.94. Второто място казанлъшката публика отреди на спектакъла „Събота, неделя, понеделник” от Едуардо де Филипо на театър „Българска армия”- София, с оценка 5.45. На трето и четвърто място се нареждат „Нашенци” на драматичен театър „Иван Радоев”- Плевен и „Старицата от Калкута” на Театър 199. Наградата на публиката се връчва за четвърта поред година в рамките на Чудомировите празници.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: