Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Иннър Уил клуб дари книги на Библиотека „Искра”

 Дарение на стойност 2 600 лв. направи Иннър Уил клуб в Казанлък  на Библиотека „Искра”. Всяка година ротарианците в Казанлък правят благотворителни балове на различна тематика. Последният такъв бе посветен на годишнината на Библиотека „Искра”. Като пожеланието на ротарианците е, все повече млади хора да се ползват от книжното богатство на тази библиотека.


Средствата са набрани по време на Новогодишния благотворителен бал на ротарианците на 3 декември миналата година. Дарението е идейно подчинено, освен на едно от правилата на Ротари – служба на обществото,  и на 150 годишнина от създаването на казанлъшката библиотека.  В дарението са включени 215 книги – 120 заглавия.

Всяка година ротарианците в Казанлък правят благотворителни балове на различна тематика. Последният такъв бе посветен на годишнината на Библиотека „Искра”. Като пожеланието на ротарианците е , все повече млади хора да се ползват от книжното богатство на тази библиотека.Тъй като книгата има своят собствен живот и излъчване, различни от телевизионното и интернет излъчване, коментираха дарителите.

Книгите в дарението са предназначени за различни категории читатели, за различните отдели и фондове на библиотеката. И това, според директора и Анна Кожухарова е един добър старт на годината, предвид факта, че само ден преди това дарение, своя дан към дарителството направи Университетското издателство на Софийския университет.

Славяна Гайдарова - Пресс ТВ

 

ФИКСИНГ БНБ