Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 26.08.2010


 В РУ “Полиция” – Стара Загора са задържани още трима извършители на грабежи над жени. Първото от деянията е извършено около 20.30 ч на 16.08.2010 г. на ул. “Екзарх Антим 1”. Там непознат мъж нападнал в гръб 51-годишна старозагорка и отнел от врата й златно колие. Жената заявила за извършеното престъпление в сутрешните часове на следващия ден. В РУ “Полиция” по случая е образувано е досъдебно производство и в хода на разследването е установено, че грабежът е извършен от 26-годишният С.Д. от Стара Загора. Три дни по-късно - на 19.08.2010 г. в 11,30 ч. в РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 57-годишна жена, че около 40 минути по-рано на пресечката на ул. “Христина Морфова” и бул. “Крайречен” неизвестно лице е издърпало от врата й златен ланец (около 8 грама) и избягало. Още следващия ден, около 10.00 ч в близост до кръстовището на бул. “Патриарх Евтимий” и “Боруйград” е извършен втори грабеж – непознат мъж, при разминаване със 70-годишна старозагорка се пресегнал и откъснал от врата й златно колие (около 5 грама). На 25.08.2010 г. извършителят на двете деяния -  29-годишния С.А. (29) от Стара Загора е установен и задържан от старозагорските криминалисти. Вчера в РУ “Полиция” е получено съобщение  и от 60-годишна жена, че около 18. 00 ч на 20.08.2010 г. е била нападната от неизвестно лице, което чрез сила й отнело златно колие (около 3 грама) Образувано е досъдебно производство и незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, при които е задържан 23-годишният М.Т. от Стара Загора. В хода на разследването е установена съпричастността му към още един грабеж на златно колие от 42-годишна жена – извършен на 22.08.2010 г. на ул. “Ген. Гурко”. Трите лица са задържани за 24 часа и работата по изясняване съпричастността им към други деяния на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Стара Загора продължава.

Извършители на грабеж над дете са задържани и в Казанлък. На  24.08.2010 г. около  21.10 ч В РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 30-годишна казанлъчанка, че около 20 минути по-рано неизвестни лица са нападнали 12-годишния й син на бул.“23 - ти пехотен шипченски полк” в Казанлък, северно от кв. “Изток”. След като заплашили момчето с побой, нападателите му отнели мобилния телефон и избягали. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, криминалистите от РУ “Полиция” – Казанлък са установили извършителите на деянието: А.М. (24) от Николаево, две момчета от Казанлък – на 14 и 16 г. и 15-годишен младеж от с. Дъбово, общ. Мъглиж. А.М. и 16-годишният младеж са задържани за 24 часа.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 25.08.2010 г. при акция на казанлъшките криминалисти в производствено  хале, стопанисвано от 35-годишния З.Е. от Казанлък са намерени  и  иззети  300 грама растителна маса, която при направения  полеви  наркотест е реагирала на марихуана и 10 бяло  прахообразно  вещество, което  при  направения  полеви  наркотест е реагирало на  амфетамин. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 25.08.2010 г. служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР са задържали В.Ж. (49)  от Стара Загора, който използвал неистински документ за самоличност пред кредитни институции. С фалшивата лична карта 49-годишният мъж е сключил договор с банка за откриване на разплащателна сметка и депозирал искане за получаване на кредити от различни кредитни учреждения в града. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване  и документиране на случая продължава.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: