Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Около 120 кг амфетамини са иззети при акция на старозагорските антимафиоти


 Специализираната полицейска операция на сектор “Борба с организираната престъпност”  и ОДМВР – Стара Загора е планирана, след като преди повече от година 36-годишния А.Г. е установен като един от основните доставчици на синтетични наркотици в региона на Стара Загора. 
 
Към 22:30 ч снощи антимафиотите са засекли натовареният с наркотични вещества лек автомобил  “Волво” в старозагорското село Тракия. При предприетият опит автомобилът да бъде спрян, водачът А.В. (36) отказал да се подчини на подадените сигнали и продължил движението си, последван от полицейски екип.

След кратко преследване по черни пътища в землището на селото, водачът внезапно спрял и изоставил колата на стръмен участък в гориста местност и избягал в тъмното. Незабавни са предприети заградителни и издирвателни мероприятия  с участието на служебни кучета, които продължават и в момента. При извършения оглед, в управлявания от А.Г. лек автомобил “Волво” са открити и иззети сто и двадесет пакета с таблетки, които при направения полеви наркотест са реагирали на амфетамин. Количеството на иззетото наркотично вещество е около 120 килограма.


Малко по-късно в  старозагорското с. Тракия са заловени брата на А.Г. - В.Г. (34) и съучастникът им  В.В. (32) от София, които са пилотирали пратката с лек автомобил  “Мерцедес”.  Те са задържани за 24 часа, а мероприятията по издирването на А.Г. продължават и към момента. Образувано е досъдебно производство за престъпление по 354а, ал.2 вр., ал.1 от НК.  

МВР благодари на гражданите,  съдействали за задържането на издирвания Атанас Шавулев

Комплексните заградителни и издирвателни мероприятия приключиха в 16:50 ч днес, със задържането на обявения за издирване 36-годишен софиянец. След като избяга от органите на реда, изоставяйки натоварения с над 120 кг синтетична дрога автомобил, той се направи опит да се укрие. Незабавно бяха предприети мерки за изолиране на района и по основните пътни артерии би организирано засилено полицейско присъствие.  Повече от 18 часа продължи претърсването на местността край с. Тракия, в които около обяд, в помощ на служителите на сектор Борба с организираната престъпност и ОДМВР – Стара Загора, по разпореждане на главния секретар на МВР бяха изпратени сили на Специализираното полицейско управление – Пловдив.

Задържането на Шавулев стана възможно, благодарение на изключителната подкрепа на кмета на община Опан, на служителите от Държавно горско стопанство, на кметовете, председателите на кооперациите и жителите на селата в с. Тракия, Бял извор.

Полицията благодари на гражданите, за проявената активност, оказаното съдействие и проявеното разбиране.

Бързо производство
На  19.08.2010 г. около  22.30 ч. на пътя от Павел баня към Казанлък полицейски екип на РУ “Полиция” е заловил неправоспособния Д.Х. (22) от с. Дунавци, да управлява мотопед “КТМ”, без рег. Табела и след употреба на алкохол, с концентрация 1,9 промила. Д.Х. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: