Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

50-годишен мъж е задържан в момент на незаконна сделка с оръжие в Казанлъшко


 Специализираната полицейска операция “Оръжейниците”, проведена снощи на териториите на три области, стартира със задържането на 50-годишния П.С. от с. Крън.  Осъжданият за кражба и незаконно производство и търговия с оръжие мъж, бе заловен от служители на сектор “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора  и РУ “Полиция” – Казанлък на няколко километра от връх Бузлуджа непосредствено след извършена сделка с автомат “Калашников” и пистолет “Макаров”.  

При последвалите процесуални действия в дома му в с. Крън е открита нелегална работилница, оборудвана с машини, инструменти и екипировка за производство на оръжие. От жилището са иззети още един пистолет “Макаров”; два газови автоматични пистолета “Екол”, преработени в бойни; 8 револвера; 850 патрона; заглушител, 30 цеви и множество части за пистолет “Макаров”; над 20 цеви за автомат “Калашников и др.    П.Н. е задържан за срок до 24 часа. Днес процесуалните действия за установяване и доказване цялостната му престъпната дейност продължават и предстои привличането му като обвиняем по образуваното досъдебно производство за престъпления по чл. 337 и чл. 339 от НК.

Видео: http://video.v2.bgnes.com/view/9076

Разкрито престъпление
На  09.08.2010г. около 9.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 02.08. до 09.08.2010 г неизвестно лице, чрез взломяване на врата, проникнало в частна работилница, стопанисвана от 58-годишен казанлъчанин и извършило кражба на медна пръскачка.  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия , казанлъшките криминалисти са установили, че деянието е извършено от И.К. (39) от Казанлък. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Грабеж

На 10.08.2010 г. l 19.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 53-годишна жена, че около 19.20 ч в квартал “Изток” неизвестно лице, чрез сила издърпало кожено портмоне от носения от нея полиетиленов плик. По данни на потърпевшата в портмонето е имало 130 лв. и ключове. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.   Кражби  

На 10.08.2010 г. в 13.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 12.35 до 13.00 ч на същата дата неизвестно лице, чрез взломяване на входната  врата, проникнало в офиса му и извършило кражба на фотоапарат и лична му карта.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.     На 10.08.2010 г. в 6.50 ч в РУ “Полиция”  - Казанлък  е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на предно дясно стъкло е проникнало в лек автомобил  “Фиат Брава” и извършило кражба на авто компактдиск – плейър. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.   

На 10.08.2010 г в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на предно дясно стъкло, проникнало в лек автомобил  “Форд Ескорт” и извършило кражба на авто компактдиск – плейър. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.   На  10.08.2010 г. в 7.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение , че неизвестно лице, чрез срязване на катинар, отворило кафе-автомат на ел. “Л. Кабакчиев” и извършило кражба на от  20 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Шофиране след употреба на алкохол   
На  10.08.2010 г.  около  18.30 ч  в  Казанлък на ул. Стара планина” полицейски екип е заловил М.Н. от с. Копринка да управлява мотопед “Томос” след употреба на алкохол, с концентрация 1,52 промила. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На 06.08.2010 г. около 21.30 ч на кръговото кръстовище на автомагистрала “Тракия” и път І-5 полицейски екип на група “Престъпления по пътищата” е спрял за рутинна проверка лек автомобил  “Сеат Толедо”, управляван от Ж.Г. (53), който е бил във видимо нетрезво състояние. Техническото средство отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух с концентрация – 3,44 промила. Ж.Г. не представил и свидетелство за управление на МПС, за което впоследствие е установено, че му е било отнето за шофиране след употреба на алкохол. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.
 
Други
На 10.08.2010 г. в 8.25 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е срязало четирите гуми на лек автомобил  “Опел Фронтера”, паркиран на ул. “Княз Ал. Батенберг” и счупило стъклата на предните и халогенните фарове.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
В 13.05 ч. на 09.08.2010 г  е получено съобщение, че е наводнена здравната служба в село Ягода, община Мъглиж. Изпратеният на място екип на Областно управление „Гражданска защита” е извършил действия по отводняване на приземния етаж на сградата, които са приключили към 18.00 ч. 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж