Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Министър Ангелов: Полигонът не замърсява въздуха

 Полигонът в Змейово по никакъв начин не може да бъде основният замърсител на въздуха в Старозагорско, независимо кой и какви свободни интерпретации прави. Това каза в Стара Загора министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Към полигона има много икономически интереси от всякакъв характер и това е в основата на цялата кампания, която се провежда срещу него. В това отношение съм твърд. Аз съм живял пет години тук когато АТЗ-то работеше с пълен капацитет, когато този полигон работеше с двойно по-голям капацитет, когато „Мини Марица Изток" нямаше никакви филтри, така че никой не може да ме убеди, че полигонът е основният замърсител на Стара Загора".

Полигонът в Змейово не е предприятие и не може да бъде нито на печалба, нито на загуба. Това е военно поделение, което изпълнява задачи във връзка с определяне годността на боеприпасите, които са на въоръжение в Българската армия и изпитание на въоръжение, което се произвежда от българските заводи, допълни военният министър Аню Ангелов.

В Стара Загора той се срещна с военнослужещите от Втора Тунджанска лека пехотна бригада. Бригадата ще смени наименованието си и ще се разрастне, допълни министърът.

Николина Пенчева  www.dariknews.bg 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: