Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Стара Загора получи нов софтуер от ESRI Inc.


 Днес бе подписан акт за дарение от ESRI Inc. към Община Стара Загора на най-съвременно и модерно сървърно решение в областта на Геопространствените информационни системи (ГИС). Договорът бе подписан от кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев и представителят на ESRI Сергей Шишов.


ЕСРИ консултира, разработва и внедрява ГИС вече 15 години, както и реализира проекти от национален мащаб, разполагайки с най-големия масив геобаза данни. Новата ГИС технология ще бъде изцяло в полза и ще подобри и развие работата на общинската администрация в полза на гражданите и тяхното обслужване.  ГИС сървърът може да бъде използван за избори и кадастър в интернет, общинска собственост и административна карта на района в уеб пространството, както и екология на общината, здравеопазване, обществен ред, образование, спорт и др.

Това е първото дарение, което правим за българска община. Избрахме Стара Загора, заради изключителното значение на региона за българската икономика и защото това е динамичен град с челно място в много показатели. А и видяхме интерес от страна на ръководството на Община Стара Загора, което също е много важно за нас, каза Сергей Шишов.

От своя страна градоначлникът благодари за жеста и подчерта изключително важното значение на новата технология за работата на Общинска администрация. По този начин ние ще стъпим на едно още по-високо стъпало в областта на административното обслужване и ще отговорим на всички изисквания и нужди на гражданите, което е много важно за нас, сподели проф. Танчев след получаване на дарението.

Пресцентър Община Стара Загора

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: