Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стара Загора събра младите хора и институциите на дебат за създаване на Национален младежки форум


 На 15.07.2010г. в сградата на Областната администрация на Стара Загора бе организиран дебат между младежките неправителствени организации от областта, местната власт в лицето на областния управител г-н Йордан Николов и представителите на Министерството на образованието, младежта и науката   г-жа Ирена Каракачанова директор на дирекция „Младеж” и експерта г-н Иван Иванов от същата дирекция.


Участниците в срещата бяха приветствани, чрез специално записано обръщение от евродепутата г-жа Илиана Иванова.

Дебатът започна с изявлението на Областният управител Йордан Николов изрази готовност да работи за разрешаването на проблемите на младите хора, както и желание за съвместни инициативи с тях. Според него има нужда от промяна на политиката в областта на сътрудничеството с младежите и по-активното им участие в обществения живот. Г-н Николов и участниците в срещата обсъдиха възможностите за подобряване на комуникацията между младите хора и институциите. След него в диалога се включи директора на дирекция „Младеж ” при МОМН г-жа Ирена Каракачанова, която подчерта нуждата младите хора да участват с позиция във вземането на решения, които засягат самите тях.

Разговорът продължи г-н Веселин Илиев член на Инициативния  комитет за сформиране на НМФ, който обяви пред младите хора, че на 12 август - Международния ден на младежта, когато ще започне обявената от ООН Международна година на младежта, в София ще се съберат представители на младежки организации от цялата страна, за да приемат устава на бъдещия Национален младежки форум, който ще бъде учреден на 18 октомври т.г.
 
 Представители на 13 младежки организации от Стара Загора, Казанлък и Павел баня изразиха желание да обединят усилията си за създаването на Национален младежки форум, заради нуждата от сътрудничество и представителство на национално ниво. Те обсъдиха идеята за създаване на демократичен национален форум, който да представлява мненията и позициите на българската младеж, и направлява бъдещето на младежката политика в България, както и нейната роля за подобряване на условията за развитие на младите хора и техните организации.

информация: youth.mon.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: