Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Група студенти "Свобода на избора" в Казанлък до 19 юли

Свобода на избора

Група студенти от България, Великобритания и Холандия  ще бъдат в Казанлък до 19 юли във връзка с работата си по проекта „Свободата на избора – ролята, коато ценностната система играе за  формирането на поведението.” Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие на Европейската комисия".

Организатори са Българският християнски студентски съюз и сродни организации от Великобритания и Холандия. В рамките на проекта младегжите ще участват в културен обмен, споделяйки идеи за връзката между ценностната система и социалната реализация на студентите. Една част от участниците в проекта  посетиха Дома за стари хора номер 1 в Казанлък, запознаха се с проблемите на обитателите на този дом и с грижите, които се полагат за тях от персонала на дома. Барбара е една от участничките в този проект. Тя е продена в Гана и след 5-годишно пребиваване в армията, в момента учи във Великобритания за медицивнска сестра.

Славяна Узунова

 

 

 

Воден празник със „Свобода на избора”

Воден празник събра заедно деца от Центъра за деца с увреждания и студенти от България, Холандия и Англия - участниците в Международния проект „Свобода на избора”. Защото няма нищо по-ценно от това да избираш на кого да помогнеш. И в избора си да се чувстваш пълноценен и полезен . Тази обща философия на избора обединява 18-те момичета и момчета, студенти от различни специалности в престижни ВУЗ-ове в България, Холандия и Англия. За всички тях срещите с деца и възрастни хора, с граждани по наболели социални проблеми или просто общото съпричастие на малкото откраднати мигове заедно . За 25 годишната  психоложка от Англия  Джо , работата в Свобода на избора е повече от емоция. Лиса Лот е холанадка. На 25 години, преподава в начално училище. Тук е за първи път, но със сигурност ще дойде отново.

Деляна Бобева

 

 

Мобилен център по приемна грижа в Казанлък за пореден път

И този месец  Сдружение „Самаряни”  организира мобилен център по приемна грижа в центъра на Кзанлък. Целта на подобен род прояви е да популяризира тази дейност сред жителите на града и да привлече вниманието им към този наболял на нашето време проблем. „Какво е приемна грижа?, Какви са децата, които имат нужда от приемна грижа, Кой може да стане приемен родител?, Каква подкрепа получават приемните родители? – отговори на тези и много други въпроси казанлъчани намериха по време на кампанията на Областния център за приемна грижа към сдружението. Не малко са децата от община Казанлък настанени в приемни семейства, коментира Иван Димитров от Областния център по приемна грижа. В акцията по приемна грижа се включиха с ентусиазъм и младежи от Великобритания, Холандия и България, които работят по съвместен проект  „Свободата на избора” и ще бъдат в Казанлък до 19 юли.

Славяна Узунова

 

ФИКСИНГ БНБ