Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 05.06.2010

 Хулиганство
На 01.06.2010 г. 44-годишният Й.Ю. от с. Александрово, общ. Павел баня, след употреба на алкохол е предизвикал скандал в кметството на с. Тъжа и е отправил оскърбителни изрази  към полицейския екип,  реагирал на сигнала за нарушение на обществения ред. Й.Ю. е отведен в участък “Полиция” - Павел баня, където е продължил да обижда и да заплашва служителите на реда. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство и на 02.06.2010 г. Районен съд – Казанлък му е наложил административно наказание – задържане в поделение на МВР за срок от три денонощия.


Шофиране след употреба на алкохол
На 04.06.2010 г. около 1.25 ч в Казанлък полицейски екип е заловил Д.А. (25) от с. Овощник, общ. Казанлък да управлява лек автомобил  “Опел Вектра” по бул. “Княз Александър Батенберг” след употреба на алкохол, с концентрация – 1,76 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

Над 91% от водачите и 83% от пътниците на предните седалки ползват обезопасителни колани при пътуване извън града
Само двама дисциплинирани пътници на задните седалки установи съвместна проверка на ОДМВР – Стара Загора и представители на медиите
Съвместната проверка на сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора, в. “24 часа”, ТВ “Стара Загора” и БГНЕС,  имаше за цел да установи ползваемостта на обезопасителните колани от водачите и пътниците в превозните средства.  В късния следобед на 3 юни смесените екипи осъществиха наблюдение в два участъка с интензивно движение – кръстовището на бул. “Славянски” и ул. “Руски” в Стара Загора и пътния възел на автомагистрала “Тракия” .

Проверката констатира висока използваемост на обезопасителните колани от водачите и пътниците на предните седалки. 83% от водачите поставят обезопасителни колани при шофиране в градски условия, а при пътуване извън града, относителният им  дял е дори с 8 пункта по-висок (91%). Пътниците на предните седалки също са по-дисциплинирани при дълго пътуване: 83% от тях ползват обезопасителни колани извън населените места, а едва 63 % са изрядни, когато пътуват рамките на града.

Обезпокоителен е фактът, че пътниците на задните седалки в автомобилите все още подценяват значението на обезопасителните колани за намаляване на пътния травматизъм. От общо 31 граждани, пътуващи на задните седалки в преброените 200 автомобила, само двама бяха поставили обезопасителен колан – и то в  рамките на града.

През първите 5 месеца на 2010 година територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Стара Загора са съставени 214 акта и 345 фиша за неползване на обезопасителни колани и каски. От “Пътна полиция” напомнят, че водачите и пътниците,  които не изпълняват задължението си за използване на предпазен колан или каска се наказват с 50 лв. глоба, а на водача се отнемат и 8 контролни точки.  Застрахователят също има право да намали размера на обезщетението за телесни увреждания, при неползване на колан.

Статистиката показва, че хората, използващи предпазен колан, са в три пъти по-малка опасност да загинат при катастрофа или да получат наранявания.  

Поставянето на колан отнема само 7 секунди, а може да бъде решаващо за спасяване на човешки живот.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: