Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Шест лица са задържани при специализирана полицейска операция


 Група лица, съпричастни към извършени въоръжени грабежи са задържани при акция на ОДМВР – Стара Загора

Шест лица са задържани при специализирана полицейска операция, проведена на 25.и 26.05.20110 г. във връзка с разследването на серия въоръжени грабежи, извършени от м. юли 2009 до м. април 2010 г. Трима са с повдигнати обвинения за грабеж в големи размери, палеж и притежаване на наркотици.

 


Последният от грабежите е извършен на 20.04.2010 г. в с. Ягода, общ. Мъглиж.  Сигналът за дръзкото престъпление и получен в 9.05 ч на 20.04.2010 г.  в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Стара Загора. При извършената проверка е установено, че в района на плажа на с. Ягода, общ. Мъглиж лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 45-годишна жена от Стара Загора е бил застигнат и ударен от втори автомобил от същата марка, със старозагорска регистрация. В резултат на удара, колата на потърпевшата е изтласкана извън пътя и се ударила в крайпътни дървета. От втория “Фолксваген” слязло маскирано лице, което чрез взломяване на задното ляво стъкло, проникнало в автомобила на тъжителката, заплашило я, ударило я с пистолет по главата, след което й отнело дамска чанта, с намиращите се в нея 10 000 лв., 3 000евро и лични документи. След това нападателят се качил в чакащия го автомобил и отпътувал. На същата дата “Фолксваген”-ът, с който се придвижвали  извършителите е намерен запален до помпената станция на пътя за с.Ръжена. При извършената проверка е установено, че е бил противозаконно отнет на 18/19.04.2010 г от  Стара Загора.  

По случая е образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия  и процесуално-следствени действия е установен единият от извършителите на деянието – 32-годишният Н.Б. - руски гражданин. Той е неколкократно осъждан за кражби и към момента е обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда “лишаване от свобода”. В хода на разследването е изяснена съпричастността към извършеното престъпление и на П.Д. (22) от с. Ягода.  

За задържане на лицата, на  25 и 26.05.2010 г.  е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, група “Престъпления по пътищата”, група “Специализиране полицейски сили” при ОДМВР и РУ “Полиция” – Стара Загора и Гълъбово.   В хода на акцията, в района на автомагистрала “Тракия” са заедно с 32-годишния Н.Б. са задържани 19-годишната Е.М., 30-годишният Й.П. и 34-годишният Ч.Н.– придвижващи се с два автомобила “Фолксваген Пасат”. От Н.Б. са иззети едно доза кокаин, а от спътничката му Е.М. – три дози амфетамин и 25 грама марихуана Срещу двамата са образувани досъдебни производства и са им повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354а, ал.3 от НК. На територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Гълъбово е издирен мотоциклет “Кавазаки” , обявен за издирване  от РУ “Полиция” -Стара Загора на 23.05.2010 г. Установено е, че мотоциклетът е бил противозаконно отнет от П.Д., в съучастие с 29-годишния Ж.Х. от Стара Загора – също осъждан многократно. От дома на Ж.Х. е намерен и иззет газов пистолет “Екол”.

На Н.Б. и П.Д. са повдигнати обвинения за грабеж в големи размери и за палеж и с постановление на Окръжна прокуратура им е взета мярка - задържане за 72 часа. Момичето и останалите трима мъже са задържани  за 24 часа. Късно снощи бяха проведени допълнителни оперативни мероприятия и процесуални действия, при които е установена съпричастността на задържания при акцията на автомагистрала “Тракия” Ч.Н. към грабеж на 12 000 лв. и ваучери на стойност 970 лв., извършен на 08.03.2010 г. в Стара Загора.

Провеждат се процесуални действия за документиране съпричастността на лицата и към други грабежи извършени по идентичен начин от м. юли 2009 г. до м. април 2010 г. на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора и Хасково. Всички деяния са извършвани от маскирани лица, придвижващи се с противозаконни автомобили, с поставени на тях – също крадени регистрационни табели. След извършване на престъпленията моторните превозни средства са изоставяни, а в редица случаи  -  опожарявани. Извършителите са набелязвали предварително жертвите – граждани с   малък и среден бизнес – собственици и управители на фирми, търговски обекти, заложни къщи и др. Работата по документиране на извършените от групата грабежи, противозаконни отнемания на МПС, палежи и други престъпления продължава. Изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.

Кражби
На 26.05.2010 г. в 10,35 ч в  участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение от 24-годишен мъж от с. Търничени, общ. Павел баня, че около 7.00 ч на същата дата е намерил коня си убит и разфасован в местността “Равнака” в землището на с.Турия, общ. Павел баня. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Други
На 26.05.2010г. в 13.00 ч. в прохода Хаинбоаз полицейски екип на  група “Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Стара Загора е спрял за проверка движещ се в посока – гр. Гурково лек автомобил  “Фолксваген Пасат”, управляван от 35-годишната Д.И. от Казанлък. При проверката е установено, че на предна и задна броня на автомобила са прикрепени с помощта на видии неистински регистрационни табели - изработени от ламинирана хартия. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Пътно транспортни произшествия
На 26.05.2010 г. около 11.40 ч. в Гурково по бул. “Княз Ал. Батенберг” в посока север се е движел лек автомобил  “Ланчия Дедра”, управляван от М.Т. (29) от Гурково. От междублоково пространство до бистро “Радост” на пътното платно внезапно изскочил велосипед, който се ударил в предната дясна част на автомобила. В резултат на удара велосипедистът – С.Н. (41) ОТ Гурково е получил разкъсно-контузна рана на дясно око, натъртване на гръден кош и съмнение за комоцио. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: