Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 22.05.2010

 Разкрито е убийството на 3-годишното момченце от с. Тъжа
На 23.04.2010 г. в 17.40 ч на тел.112 е получено съобщение от 29-годишна жена от с. Тъжа, че в 8.00 ч на същата дата е изчезнал 3-годишният й син  и въпреки продължителното търсене в околностите, до момента не е открит.

Незабавно на място е изпратен полицейски екип и са предприети неотложни издирвателни мероприятия. В продължение на няколко дни
служители на РУ “Полиция” – Казанлък със следово куче и спасителният отряд на Областно управление „Гражданска защита” с помощта на жители от селото са претърсвали къщи и стопански постройки землището на с. Тъжа и териториите по течението на р. Тъжа. На 28.04.2010 г. около 13.00 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от 27-годишен мъж, че на 3 км северозападно от с.Тъжа е открил в коритото на реката детски труп в чувал от полиестерно зебло. При извършения оглед е установено, че трупът е на изчезналото 3-годишното момченце и около врата му е увита женска блуза от полиестерна материя. От направената аутопсия е констатирано, че няма данни за удушване или обесване и че смъртта на детето е причинена от асфиксия – насилствено задушаване, вследствие притискане в областта на гръдния кош. В периода от 28.04 до 07.05.2010 г. са проведени комплексни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия за изясняване причините за изчезването на детето и установяване извършителите на престъплението. В хода на разследването на 21.05.2010 г. криминалистите установяват, че на 23.04.2010 г. около 7.30 ч сутринта родителите са оставили детето в дома си – на грижите на свои близки  А.С. (18) от с. Тъжа и живеещата с него на семейни начала 16-годишна жена от с. Розово. Около двадесет минути по-късно детето е паднало от каменна тераса с височина – около 70 см, ударило се в областта на главата и изпаднало в безсъзнание. А.С. го внесъл в стая и се опитал да му окаже първа  помощ, чрез многократни притискания в областта на гърдите.  . След като установил, че детето не диша, поради страх от  саморазправа  от  страна  на  родителите,  го поставил в чувал и  двамата със съжителката му го занесли и изхвърлили в реката западно от ВЕЦ -  Тъжа. По пътя А.С. намерил изхвърлена дамска блуза, която увил около врата на детето, за да инсценира душене. На 21.05.2010 г. на А.С. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК и му е взета мярка за неотклонение “Подписка”.

Служители на РУ “Полиция” – Стара Загора са задържали по горещи следи извършителя на убийство на  69-годишен мъж

На 21.05.2010г. около 20.15 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че южно от жилищен блок в кв. “Самара – 3” е забелязан да лежи  мъж – без признаци за живот, с кърваво петно около него. Изпратеният на място полицейски екип е установил, че мъжът е мъртъв. Униформените незабавно са предприели обход на района, при който в близост до местопроизшествието забелязали лице със съмнително поведение – във видимо нетрезво състояние и със следи от кръв по дрехите и обувките. При извършената проверка е установено, че това е 63-годишния В.Т. от Стара Загора. В носената от него чанта са намерени и иззети  два сгъваеми ножа, с кръв по дръжката и острието на единия, а при направения съдебно-медицински преглед по тялото му са констатирани пресни следи от охлузвания.  Трупът на 69-годишния старозагорец е откаран за аутопсия в “Съдебна медицина” – Стара Загора. По данни на съдебния лекар, смъртта е настъпила вследствие кръвозагуба - от срязана артерия, в областта на лявата надмишница.  В.Т. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

Разкрити престъпления
 Служители на РУ “Полиция” – Гълъбово са заловили трима мъже при опит за телефонна измама.  На 22.05.2010 г. около 19.45 ч на домашния телефон на 59-годишна жена от Гълъбово се обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Мнимият полицай заявил на жената, че дъщеря й е задържана, защото при пътен инцидент в Стара Загора е блъснала и убила дете. В подкрепа на твърденията си, дал възможност на тъжителката да чуе “дъщеря си”, която плачейки я молела за помощ и поискал сумата от 15 000 лв. “за да оправи нещата”.  Веднага след получаване на обаждането, 29-годишният син на жената, който в момента се намирал в жилището позвънил в РУ “Полиция” – Гълъбово. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия и два часа по-късно, служители на районното управление са задържали в момент на получаване  на сума от 6 000 лв. 46-годишният К. Г. от с. Трояново, общ. Раднево и синовете му Г.К. (22) и В.К. (19) – с постоянен адрес в с. Сърнево. В хода на разследването е установена съпричастността на лицата и към други измами на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора. Тримата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

На 22.05.2010 г. около 20.00 ч в Казанлък на ул. “Кенали” при извършена проверка, полицейски екип на РУ “Полиция” е открил  в джоба на 20-годишния С.С. от Казанлък полиетиленово пликче  около 1 грам суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. С.С. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Пътно транспортни произшествия
На 22.05.2010 г. около 18.10 ч по път І-5 от Стара Загора към Казанлък се е движел лек автомобил  “Фолксваген Голф”, управляван от В.Я. (19) от Казанлък, с 1 година стаж зад волана. При спускане на десен завой с несъобразена скорост по мокро пътно платно, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл извън платното за движение и се преобърнал в дере. При инцидента пътуващият на предна дясна седалка 16-годишен казанлъчанин е получил две фрактури на дясна ръка. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. На водача е оказана амбулаторна медицинска помощ. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта му. В автомобила са ползвани обезопасителни колани. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: