Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Задържани полицаи

 В ОП – Стара Загора е образувано  досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК. На 20.05.2010 год. При проведена акция са задържани Д.В.П. – полицай в отдел ”Охранителна полиция” при ОД на МВР – Стара Загора и К.М.Д. На двамата е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а, ал.2, т.3, предл. трето във вр. с чл. 354а, ал.1, предл. трето и четвърто вр. с чл. 20, ал.2 от НК и са задържани с Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане до Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Разследването се води от следовател ОСО – при ОП – Стара Загора и се ръководи от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Нейка Тенева /говорител на ОП – Стара Загора/

Разкрити престъпления
На 20.05.2010 г. около 14.00 ч в Стара Загора при акция на сектор “Борба с организираната престъпност” и ОДМВР – Стара Загора е установена незаконна игрална зала в кв. “Лозенец”. От помещение в къща на ул. “Беласица” са иззети осем хазартни автомата. Срещу собственикът на къщата, който е устройвал хазартни игри, без съответното разрешение  от Държавната комисия по хазарта е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.327, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Кражби
На 20.05.2010 г.  в оперативната дежурна част на РУ “Полиция”  - Казанлък е получено съобщение  извършена кражба от частен в с.Скобелево, общ. Павел баня. При извършения оглед е установено, че за времето от 18.05. до 20.05.10 г. неизвестно лице, чрез взломяване врата на избено помещение, е извършило кражба на 25 литра домашно вино и алуминиев леген. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 20.05.2010г. в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение за разбит кафе-автомат   на Автогара - с. Ягода. При извършения оглед е установено, че за времето от 0.00 до 7.00 ч на същата дата неизвестно лице, чрез взломяване вратата на кафе – е извършило кражба на  неустановена сума монети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 20.05.2010 г. в 17.15 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 24-годишен мъж от с. Крън, че е  разбита вратата на табло на електромера към дома му.  При извършената проверка на място е установено, че към електромера на тъжителя незаконно са се прикачили  34-годишната Е.Х. и 36-годишната З.А. от същото село. Щети - в процес на изясняване.   Работата по случая продължава РУ “Полиция” –  Казанлък.
 
Други
На 21.05.2010г. в 2.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получен сигнал за възникнал скандал между клиенти на нощно заведение. Охраната на бара е извела извън заведението 19-годишния Ш.А. от с. Осетеново, общ. Павел баня, който във видимо нетрезво състояние изкъртил метална тръба от декоративна ограда и тръгнал срещу охранителите. В последвалото спречкване охранителят съборил нарушителя, който получил охлузни рани по лицето. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ.   Работата по изясняване на случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Й. Георгиева /говорител на ОД МВР/
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: