Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 19.05.2010


 Разкрито незаконно притежаване на взривни материали :
На 18.05.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са претърсили и иззели от дома на 76 годишния К.К. от с. Габарево, общ. Павел  баня, около 3.300 кг. различен  по вид барут в различни разфасовки, обикновена мерилка за същия и 2 еленови рога без череп. Работата по случая продължава.

Разкрита взломна кражба :
В резултат на работата на служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са установени извършителите на взломна кражба на различни вещи от сградата на училище «Христо Ботев», разположено на ул. «Цанко Царковски» в Казанлък, заявена в полицейското управление на 13.05.т.г. – това са : 17 год. С.И. и 21 год. Н.Н., и двамата от Казанлък. Констатирано е, че двамата в продължение на 20 дни са влизали в училището над 10 пъти, като са откраднали : части от два струга, медни части от електрожен, ел. мотор от компресор, три електромотора, неустановен брой шевни машини, неустановен брой ел. уреди, медните части на множество електроизмервателни уреди, части от радио, грамофони, телевизори и други ел. уреди, разположени в сграда / кражбите на частите са извършвани след разглобяване на машините/. От цялата сграда са взети крановете на радиаторите, както и две радиаторни тела. Откраднатият инвентар е предаден в пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, разполжени на територията на Казанлък. Припомняме, че от действията на С.И. и Н.Н. са повредени и унищожени множество дървени секции и шкафове и друг инвентар, като пораженията тепърва ще се установяват при започналата ревизия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» Казанлък.

Специализирани полицейски операции :

На 18.05.т.г. на територията, обслужвана от Полицейски участък – Мъглиж, е проведена специализирана полицейска операция, при която в дома на 34 годишния Б.Й. от с. Тулово, общ. Мъглиж, са намерени и иззети 32 стека цигари без акцизен бандерол, марка «Виктори Уайт». Същите са съхранявани в гаражна клетка. В пристройка, пригодена за хранителен магазин са открити и иззети стек цигари «Виктори Ексклузив» и кутия «Есер», без акцизен бандерол. Б.Й. не притежава документи, касаещи търговския обект, както и документи, удостоверяващи регистрация на фирма. За констатираните нарушения са уведомени служителите от отдел «Устройство на територията», гл. експерт «Стопански дейности» в Общ. Мъглиж и служители на «ДВСК» - Казанлък. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
           
Кражби :
На 18.05.т.г., след взломяване на източния прозорец е проникнато в ловна хижа, собственост на Държавно ловно стопанство «Мазалат» - с. Горно Сахране, разположена в местността «Лагера» в резерват «Лешница» край с. Ясеново, общ. Казанлък, откъдето са откраднати : дистанционно  управление на «Булсатком», брадва, около 30 м. двужилен кабели друг инвентар. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: