Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 17.05.2010


 Разкрити престъпления
На 15.05.2010 г.  в Стара Загора при акция на сектор “Борба с организираната престъпност” и ОДМВР - Стара Загора, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура са задържани братята Х.Д. (34)  и  В.Д. (32) – двамата осъждани и изтърпявали наказания за умишлени престъпления и  С.К. (41) – всички от Стара Загора. При извършените претърсвания и изземвания в колите и жилищата им са намерени и иззети компютърни конфигурации, мобилни телефони и скимиращо устройство за източване на данни от банкови карти. На трите лица  е взета мярка “Задържане за 72 часа” и им е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 246, ал.3 и 246, ал. 1 – за разпространение на подправени платежни инструменти (дебитни и кредитни карти) и за придобиване, пазене и укриване на технически средства, за изготвяне на подправени банкови карти. За 24 часа е задържан и съучастникът им М.Н. (36) от Варна, на когото също предстои да бъде повдигнато обвинение. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Кражби
На 16.05.2010 г. в 8.15 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от бунгалото в местността “Старите лозя”. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 9.05. до 16.05.2010г. неизвестно лице е взломило и откраднало металната врата на бунгалото, метална конструкция за беседка и инструменти. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Шофиране след употреба на алкохол
На 16.05.2010 г. около 4.40 ч в Казанлък полицейски екип е заловил неправоспособния  С. В. (24) от с.Горно Черковище, общ . Казанлък да управлява мотопед “Сузуки” по бул. “Княз Александър Батенберг” след  употреба  на  алкохол, с  концентрация  - 1,66  промила. По случая е образувано бързо производство.

Други
На 16.05.2010 г. в 10.05 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за счупени стъкла на основно училище в града. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е счупило пет витринни стъкла на сградата. Щети – в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък. 
 
На 16.05.2010 г. в 21.00 ч в участък “Полиция” – Павел баня е получено съобщение, че пред сградата на читалището в с. Скобелево, общ. Павел баня е възникнало сбиване между група лица, при което са повредени дървената конструкция на  вратата и счупени 4 стъкла на прозорци на сградата.  В резултат на инцидента, във ФСМП – Казанлък е постъпил В.Р. (25) от Скобелево, на когото е оказана амбулаторна медицинска помощ. С комоцио   в МБАЛ – Казанлък е настанен за лечение 26-годишния О.А. от същото село – без опасност за живота.   Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 16.05.2010 г. около 15.30 ч в ЦСМП – Стара Загора са постъпили 43-годишният германски гражданин Б.М. - със счупени 7 ребра и 30-годишния Н.Е., гражданин от Австрия – с контузия на дясното рамо и множество натъртвания. При извършената проверка е установено, че в двамата пострадали при управление на нерегистрирани мотоциклети по време на тренировка по офроуд в пресечена гориста местност, извън пътната  мрежа в землището на с. Александрово. За тренировките и пребиваването им в района на общ. Повел баня  не са уведомени общинските власти и органите на МВР. Б.М. е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, а на Н.Е. е оказана амбулаторна медицинска помощ.  
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: