Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Седем души са задържани при акция “Терористи” в Казанлък

 Продължават процесуалните действия по документиране престъпната дейност на задържаните при проведената снощи акция “Терористи” 

При извършеното днес претърсване, в гаражна клетка на ул. “Шести септември”  в Казанлък , наето от  един от задържаните при акцията снощи - 50-годишния Р.К. - са намерени и иззети  множество части за автомат “Калашников”: комплекти ударно-спускателни механизми,  затвори, цеви, газови бутала, сгъваеми приклади,  пълнители  и др. детайли, както и инструменти за незаконно производство и преработване на оръжие. 


Четиримата основни участници в групата Н.И., Д.А., Р.К. и иранския гражданин Л.С са конвоирани до Национална Следствена служба в София, където предстои да им бъде повдигнато обвинение и да им бъде взета мярка за неотклонение  за 72 часа, с постановление на Софийска градска прокуратура. .

 

============================================ И ОЩЕ .... 

 Специализираната операция за неутрализиране на група, занимаваща се с незаконно производство и продажба на оръжия. бе проведена снощи  на територията на няколко населени места в община – Казанлък от служители на ДАНС, ГДБОП, сектор БОП –Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора, под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Към 21.00 ч. в гориста местност край яз.Копринка, в момент на извършване на сделка с незаконно оръжие са задържани Н.И. (56) и Д.А. от Казанлък. На място са иззети пет автомата “Калашников”, кал. 7,62мм със сгъваем приклад и пет пълнителя. Н.И. е многократно задържан  за дейности с взривни вещества и боеприпаси, без разрешение; за укриване на данъци, за изготвяне на неистински документи и закана за убийство.

В хода на акцията са задържани още петима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата: Г.К. (45) – задържан многократно за престъпления по чл. 337 и 339 от НК - дейности с взривни вещества и боеприпаси, без разрешение, като последното му задържане е през 2000 г.; Р.К. (50) - задържан многоктратно за  дейности с взривни вещества и боеприпаси, без разрешение, като последното му задържане е през 2005 г.,  Т.Х. (43) , К.Б.(46) – също задържан за незаконно оръжие и 42-годишния ирански гражданин Л.С., постоянно пребиваващ в Р България.

 В металообработваща работилница в с.Енина, общ.Казанлък,  стопанисвана от К.К. са намерени и иззети шест заглушителя, както и заготовки за заглушители и боеприпаси за автомат “Калашников” и пистолет “Макаров”. От 42-годишния иранец са иззети 7 500 лв., с които е трябвало да бъдат заплатени иззетите при акцията оръжия.
 
Седемте лица са задържани за срок до 24 часа в РУ “Полиция” – Казанлък и Стара Загора. Образувано е досъдебно производство по описа на Национална следствена служба – София и предстои повдигане на обвинения на четиримата основни участници в групата – Н.И., Д.А., Р.К. и иранския гражданин Л.С за участие в организирана престъпна група и незаконно притежаване и търговия с оръжие. Работата по случая продължава
 
Предишни акции по противодействие на незаконното производство и търговия с оръжие в Казанлъшко:

49 годишен казанлъчанин e задържан при сделка с незаконно оръжие
12.02.2009 г.

Акцията на  служителите на сектор "Борба с организираната престъпност"  при ОД на МВР - Стара Загора и Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност" бе проведена тази сутрин под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък – съобщи гл. инспектор Алекси Алексиев. Около 8.00 ч. на територията на Община Павел баня в момент на извършване на сделка с незаконно оръжие е задържан П. Д. (49) от Казанлък. В управлявания от него лек автомобил “БМВ” са намерени и иззети 10 картечни пистолета (преработени от газови в бойни), 10 заглушителя и 100 патрона.  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339 и 337 от НК – съобщи наблюдаващия прокурор Дончо Вучков – районен прокурор на РП – Казанлък – задържаното оръжие е в големи размери и ще бъде приложен квалифицирания състав на правната норма.
П.Д. е задържан за 24 часа. Той е един от активните производители и търговци с оръжие в казанлъшкия район. Многократно е задържан и осъждан за подобни престъпления, като последното му задържане е през 2004 г.*. И това дело е образувано през миналата година  - заяви прокурор Кръстин Кацаров от РП – Казанлък -  благодарение на добрата координация на полиция и прокуратура успяхме да пресечем престъпната дейност на един от най-активните търговци на оръжие в района.
И в момента продължават да се извършват претърсвания на адреси, ползвани от П.Д. и свързани  с него лица. Използвам случая да благодаря на всички колеги, които  допринесоха за двете успешни реализации
* Примопняме Ви, че на 14.02.2004 г. в 19.50 ч.  в източния край на Чирпан, в района на ресторант “Магията на дъбовете” полицейски екип на РПУ – Чирпан при проверка на лек автомобил “Ланчия Призма” , откри в найлонов плик под задната седалка на автомобила автомат “Калашников” кал. 7.62 със сгъваем приклад, пълнител с осем патрона в него, 100 бойни патрона за АК  7.62 мм и 16 патрона кал.9х18 за пистолет “Макаров”.Водачът на автомобила Х. К. (25)  от София и спътниците му -  З. С. (50) от Бургас, М. А. (34)   и Л.  Л. (34) – двамата от с. Устина, Пловдивска област бяха задържани  за 24 часа. Същата вечер в РУ на МВР  – Стара Загора е задържан тогава 44-годишният П. Д. (44) от Казанлък, за който е установено, че е продал оръжието и боеприпасите на четиримата мъже, заловени край Чирпан. При претърсване на ползвана от него постройка в с. Бузовград, ползвана от П. Д. е открита работилница за производство на огнестрелно оръжие. По случая е образувано досъдебно производство, за което П. Д. е осъден от Чирпански районен съд.

Разкриха нелегална работилница за оръжие в Бузовград
14 Май 2008 г.

Двама казанлъчани са задържани при акцията на старозагорските антимафиоти
На  13.05.2008 г. при акция на  сектор “Борба с организираната престъпност” при ОДП – Стара Загора, в с. Бузовград, общ. Казанлък бе открита  незаконна оръжейна работилница.
В момент на преработване на газови  пистолети в бойни са задържани Р.Н. (49) от Казанлък  и съгражданинът му Х.В. (54).  При извършения оглед са намерени и иззети различни по вид и марка газови пистолети в различна степен на преработка в бойни: четири напълно преработени в бойни газови  пистолета, 19  пистолета в процес на  преработка и 13  - непреработени. Иззети са  и 150 бойни патрона кал. 9х19 мм, 22 – кал.7,65 мм, 30 – кал.5,56 мм и още 48 от  различен калибър; множество  части  за  оръжие; прибори; инструменти и  екипировка за производство на оръжие.
Работилницата се е помещавала в къща, наета от Р.Н. преди няколко месеца. Оръжието е била предназначено за въоръжаване на престъпни групировки от страната и чужбина.
Срещу  лицата  е  повдигнато  обвинение  по  чл. 337  и  339  от  НК.
Преди шест години (на 20.12. 2001 г.) Р.Н. е бил задържан,  в момент на преработване на оръжие с друг съучастник в нелегална работилница в Казанлък.  
В момента е в изпитателния срок на условна присъда за това престъпление.
Работата по случая продължава.

Задържан е един от основните търговци на оръжие в Казанлъшко
 03.07.2008

Това бе съобщено днес на съвместна пресконференция на ОДП – Стара Загора и районна прокуратура – Казанлък.
На 02.07.2008 г. от 19.00 до 24.00 ч  при специализирана полицейска операция на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и сектор “Борба с организираната престъпност” в питейно заведение в центъра на гр. Павел баня е задържан А.Ю. (38) от с. Габарево, общ. Павел баня. При извършеното претърсване,  в стопанска постройка към дома му са намерени и иззети 10 автомата “Калашников” със сгъваем приклад (АКСУ) кал. 7,62; 10 пълнителя за тях, четири  заглушителя за пистолет “Макаров”, един газов пистолет "Байкал" преработен в боен - с удължена цев, 420 патрони от различен калибър ( 9 бр. – кал. 9х19; 9 бр. – кал. 5,56; 139 бр. – кал. 7,62х39 мм; 263 – кал. 7,62 “Мосим”); части за автомат “Калашников” и пистолет  “Макаров”  и 60 гр кафеникаво прахообразно вещество, което направения полеви наркотест е реагирало на хероин. Оръжието, предназначено за лица от криминалния контингент  е било опаковано в полиетиленови торби и укрито в тайници в дома на задържания.  
Срещу А. Ю. е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 339 и чл. 354а от НК.  “А.Ю. е осъждан за изнудване и към момента на задържането е в изпитателния срок на условна присъда. Задържан е за 24 часа и днес предстои внасянето на искане за мярка за неотклонение “Задържане под стража” – заяви говорителят на Районна прокуратура – Казанлък Кръстин Кацаров.
А.Ю. е известен като един от най-активните търговци и производители на оръжие в казанлъшки район. “Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност и установяване съпричастността на други лица продължава” – подчерта в заключение началникът на сектор  БОП г-н Алекси  Алексиев.

Четирима задържани при проведена полицейска операция
На 16.08.2005г. на територията на РПУ - Казанлък бе проведена съвместна полицейска операция на Върховна касационна прокуратура, Окръжна прокуратура - Стара Загора, ДНСБОП и РДВР - Стара Загора.
Неутрализирана е престъпната дейност на четири нелегални работилници за производство на огнестрелни оръжия. Четирима мъже са задържани за срок от 24 часа и са образувани пет полицейски производства по чл.337 и чл.339 от НК.
По време на операцията са иззети пет автомата "Калашников"-5,56мм, две ловни карабини, 10 пистолета "Байкал", 14 заглушители, над 350 патрона различен калибър и 4 "АК" в процес на сглобяване.

Говорител на ОД МВР : Й. Георгиева 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: