Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 23.04.2010


 Тримата основни участници в престъпната схема са задържани с мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

В края на 2009 г. в  РП – Стара Загора е постъпила жалба от старозагорски клон на кредитна институция, съдържаща данни за банкова измама в големи размери.

През 2007 г. банката е предоставила кредити на две свързани старозагорски фирми, с общ размер над 2,7 млн евро. Кредитите и на двете юридически лица били обезпечени със собственост на дружествата -  недвижими имоти, техника, готова продукция и стоки на склад. Съгласно договорите за отпускане на заемите и последвалите анекси към тях, реалното погасяване е започнало след изтичане на гратисния период - през 2009 г.  През есента на 2009 г. дружества спират плащанията по отпуснатите кредити и при проверка от страна на кредитора е установено, че фирмите са започнали прехвърляния на собствеността си към трети юридически лица.  

По случая от РП – Стара Загора е образувано досъдебно производство и в резултат на проведените от прокуратурата и старозагорските антимафиоти съвместни действия по разследването е изяснен механизмът на сложната престъпна схема, чрез която е ощетено кредитното учреждение. В период от няколко месеца група лица са извършили поредица от търговски сделки по прехвърляне на собственост и представителства на различни свързани дружества (част от които учредени в САЩ, Белиз и Испания – в т.ч. в офшорни зони). Осъществяването на поредицата от юридически и финансови процедури е имала за цел да избегне погасяването на задължения към банковата институция, които към момента са в размер на 4,5 млн. евро  ( вкл. начислените лихви).

В периода от 19.04. до 22.04.2010 г. при акция на сектор “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора, проведена под ръководството на Районна прокуратура са извършени множество претърсвания и изземвания на територията на цялата страна. В частни домове и офиси в София, Плевен, Велико Търново и Стара Загора са открити и иззети документи на дружества от РБългария, Испания, САЩ и Белиз, изясняващи механизма на извършената банкова измама.

Установени са основните участници и инициатори на престъпната схема – И.С. (50), С.С. (38) и 41-годишната С.М. – и тримата от Стара Загора, които са привлечени като обвиняеми за извършена измама в големи размери. По искане на РП на 23.04.2010 г. Районен съд-Стара Загора им е постановил мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Работата по случая продължава.

Кражби
На 22.04.2010 г. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че за времето от 08.02. до 21.04.2010г. неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, отворил входната врата на вила в с. Горно Сахране и извършило кражба на старинни ютии и книги, дърводелски и земеделски сечива, домакинска посуда и др. По случая работи РУ “Полиция Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: