Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Маскиран ограби 45-годишна жена в с. Ягода

 На 20.04.2010г. в 09.05 ч. в оперативната дежурна част на РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършен грабеж в с. Ягода.

При извършената проверка на място е установено, че в района на плажа на с. Ягода  лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 45-годишна жена от Стара Загора е бил застигнат и ударен от втори автомобил от същата марка, със старозагорска регистрация. В резултат на удараq автомобилът на потърпевшата е изтласкан извън пътя и се ударил в крайпътни дървета. От втория автомобил слязло маскирано лице, чоето чрез взломяване на задното ляво стъкло, проникнало в автомобила й, заплашило потърпевшата, ударило я с пистолет по главата и й отнело дамска чанта, с намиращите се в нея 10 000 лв., 3 000евро и лични документи. След това нападателят се качил в чакащия го автомобил и отпътувал.


Автомобилът, с който се придвижвали  извършителите е намерен запален до помпената станция на пътя за с.Ръжена и при извършената проверка е установено, че е бил противозаконно отнет предния ден от гр.Стара Загора.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава група “Престъпления по пътищата” при ОДМВР – Стара Загора.

Разкрити престъпления
На 20.04.2010г. около 10.15 ч. на път І-5 полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е    спрял за проверка лек автомобил “Пежо 605”, управляван от М.П. (41) от Лясковец. В хода на проверката в автомобила са открити 60 кутии цигари “Карелия” без бандеролен знак на Министерство на финансите и 1020  кутии цигари  “Фаст” - със  сръбски  бандерол.  По случая е образувано досъдебно производство.

На 19.04.2010 г. в 13.30 ч в РУ – Стара Загора е получено съобщение от 19-годишна жена от Чирпан, че около 18.00 ч на 17.04.2010 г. в местността "Изоставената чешма" между с.Ракитница и с.Богомилово мъж, когото познавала по малко име я заплашил с побой и й отнел мобилен телефон “Самсунг”. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е Г.П. (37) от с. Крън, който към момента се издирва. Работата по изясняване на случая продължава РУ – Стара Загора.

Грабеж
На 19.04.2010 г. около 21.10 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение от 17-годишна казанлъчанка, че около 40 мин. по-рано на ул. “Сан Стефано” е била заплашена с нож от неизвестно лице, което й отнело мобилен телефон “Нокия”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ – Казанлък.
 
Кражби  
На 16.04.2010 г. около 7.15 ч в Полицейски участък - Гурково е получено съобщение, че в гр.Николаево неизвестно лице  като разбило 4 тухли на източната ограда, проникнало в частен имот на ул.”Проф. Н. Генчев” и извършило кражба на телевизор от намиращата се в двора къща и на яре от стопанска постройка. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ – Казанлък. 

Пътно транспортно произшествие

На 19.04.2010 г. около 17.00 ч. в Казанлък  по ул."Христо Ботев" в посока юг се е движел лек автомобил “Опел Корса”, управляван от Д.Т. (46) от с.Енина, общ.Казанлък.  Пред дом № 6 поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил управление над автомобила, който ударил пресичащата пътното платно 81-годишна жена от Казанлък.  В резултат на удара пешеходката е получила разкъсно-контузна рана на лявата длан и й е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Д.Т. По случая работи РПУ – Казанлък.
            
Други
В 22.50 ч на 19.04.2010 г. в РУ  ПБС – Стара Загора е получен сигнал за миризма на газ в банята на частно жилище на ул. „Кап. Петко войвода” в Стара Загора. Изпратеният на място екип на група „АСД” при ОУ “Гражданска защита” е извършил замервания в приземният етаж на блока и установил в една от клетките 20 литрова газова бутилка, от която изтичал пропан бунтан. Миризмата на газа се е разнесла по ревизионният отвор на сградата. Бутилката е изнесена  от екипа на ОУ”Гражданска защита” и след нейното изпускане ще бъде върната на собствениците. Извършено е повторно замерване, при което не са констатирани завишени концентрации на вредни емисии в района на жилищната сграда. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: