Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 18.04.2010


 Нанасяне на телесна повреда :
На 15.04.т.г. около 23.20 ч. в Районно управление на МВР Казанлък е получено съобщение за възникнал скандал между два рода в с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, прераснал в масово сбиване. Констатирано е, че участници в сбиването са 16 мъже, сред които:
- 31 годишния К.А., брат му – А.А., 21 годишен,
- 23 годишния З.З., брат му – Ю.З., 17 годишен и баща им З.З., 52 годишен,
- 16 годишния М.М.,
- 36 годишния М.З.,
- 23 годишния Ф.А., братята му – А.А. 28 годишен и А.А., 33 годишен,
- 16 годишния М.З.,
- 36 годишния А.А.,
- 29 годишния А.З.,
- 19 годишния С.А.,
- 31 годишния А.А. и 51 годишния С.З., всички от с. Горно Сахране.
При спречкването са използвани твърди и остри предмети, в следствие на което са пострадали : 52 годишния З.З. / разкъсно-контузна рана над лявото ухо/, 51 годишния С.З. / разкъсно-контузна рана в областта на главата/ и 31 годишния К.А. / порезна рана в областта на лявото рамо/. И тримата са без опасност за живота. А.А., 21 годишен и А.А., 33 годишен са получили фрактура на черепа и кръвонасядания с притискане на мозъка. Откарани са в МБАЛ «Професор Стоян Киркович» - Стара Загора и оставени под наблюдение в «Неврохирургия», с опасност за живота. Констатирано е, че извършители на побоя над 21 годишния А.А. са : другия тежко пострадал А.А., 33 годишен, 23 годишния З.З. и 29 годишния А.З., а побоя над 33 годишния А.А. е нанесен от 36 год. А.А. Причините за инцидента са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.

Измама :

На 16.04.т.г. около 15.30 ч. на домашния телефон на 72 годишна жена от с. Копринка, общ. Казанлък, се е обадил непознат глас, който й съобщил, че зет й е допуснал катастрофа със загинало дете. За да не влезе в затвора непознатия поискал от възрастната жена сумата от 12 000 лв. Пенсионерката успяла да събере 1 350 лв. и 640 долара, които предала на непознат мъж на възраст 30 – 40 години в района до бившето ТКЗС в селото. След извесетн период от време жената се свързала с близките си и установила, че е станала жертва на класическа телефонна измама, след което алармирала полицейските служители от Районно управление на МВР Казанлък. Работата по случая продължава.
           
ПТП :
На 16.04.т.г. около 15.25 ч. на около 1.5 км преди Стара Загора, поради движение с несъобразена скорост в десен завой, самостоятелно катастрофира, попадайки в отводнителен канал и преобръщайки се, л.а. Опел «Астра», със старозагорска регистрация, управляван от 50 год. С.Р. от Стара Загора. От удара е пострадала возещия се в автомобила В.Д., 41 годишен от Стара Загора, който е получил счупване на таза, 2 ребра, 2 прешлена на гръбначния стълб и навяхване на лявото коляно. Оставен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът на автомобила е получил натъртване на гръдния кош, но е без опасност за живота.

Кражби :
На 16/17.04.т.г., чрез взломяване на малко прозорче е проникнато в кафе-аператив, разположено на ул. «Христо Ботев» в Павел Баня, откъдето е откраднат преносим компютър  на стойност около 900 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
На 17.04.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в складово помещение на частна фирма, намиращо се в Складова база - Казанлък, откъдето е извършена кражба на неустановено количество кашони с обувки. Извършен е и опит за кражба на 31 чифта дамски боти и ботуши на обща стойност около 500 лв., които са открити / подготвени за изнасяне/ в близост до склада. Точната стойност на нанесените от кражбата щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление на МВР Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.
На 17.04.т.г. през незаключена врата е проникнато в частен дом, намиращ се в с. Шейново, собственост на 64 годишен мъж, откъдето е извършена кражба на сумата от 3 500 лв., съхранявана в една от стаите на приземния етаж на къщата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.

Специализирана полицейска операция :
На 16.04.т.г. за времето от 14.00 до 22.00 ч. на територията на Община Казанлък е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение, при която са проверени 136 МПС и 192 лица. Констатирани са 31 нарушения, за които са съставени 5 акта за установяване ва административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 2 по Закона за българските документи за самоличност и 21 фиша.

Други :
На 17.04.т.г. в 01.40 ч. в Районно управление на МВР Казанлък е получено съобщениеза открит на около 250 м. от с. Розово в посока с. Кънчево, общ. Казанлък изоставен л.а. БМВ «520 I”, със старозагорска регистрация – установено е, че автомобила е обявен за общодържавно издирване на 15.04.т.г., като от него липсват акумулатора и касетофон. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: