Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 24.10.2009

 Разкрити престъпления
 Още трима са задържани при сделка с наркотици  в Стара Загора.  Около 22.00 ч  на 22.10.2009 г. при акция на криминалистите от РПУ – Стара Загора в старозагорския кв. “Казански”, е заловен 36-годишният С.В. от Стара Загора -  в момент на продажба на наркотични вещества на 25-годишния И.И. При задържането, С.В. е оказал физическа съпротива на полицейските служители и направил опит за бягство.

У него е открит полиетиленов плик, с около три грама кафяво, прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на хероин. От “клиента” И.И. е иззет друга полиетиленова опаковка - с 10 грама от прахообразно вещество, също реагиращо на хероин. В управляваният от С.В. лек автомобил “Форд” е установено трето лице – В.В. (29)  и у него  намерена и иззета електронна везна със следи от прахообразно вещество от същия вид. На мястото е заловен и 17-годишен старозагорец - с  хартиено пакетче с около 5 грама суха, растителна маса, реагираща на марихуана. Трите пълнолетни лица - С.В., И. И. и В.В. вече са  осъждани за престъпления с наркотични вещества. Всички са задържани за 24 часа и срещу тях са образувани досъдебни производства.  


 
На  21.10.2009 г.  в  18.20 ч в РПУ – Казанлък е получено съобщение за взломно проникване в автомобил, паркиран западно от читалище “Искра”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на заключващо устройство, проникнало в лек автомобил “Опел Кадет” и извършило кражба на намиращия се в купето преносим компютър. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, казанлъшките криминалисти са установили че кражбата е извършена от две непълнолетни момчета – на 13 и 17 години. Вещта, предмет на престъплението, е намерена и върната на собственика. По случая работи РПУ – Казанлък.

Грабежи
На 23.10.2009 г. в 0.05 ч в ОДЧ на РПУ – Казанлък е получено съобщение за извършен грабеж в с. Крън. При извършения оглед е установено, че около 23.30 ч на 22.10.2009 г. три неизвестни лица проникнали в частен дом в селото, употребили физическа сила спрямо обитаващите жилището 76-годишна жена и 75-годишен мъж и чрез заплаха ги принудили да им дадат сумата от 250 лв. Потърпевшата е получила наранявания в областта брадата и дясната скула. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: