Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 02.10.2009


 Разкрити престъпления
Двама казанлъчани са задържани за трансграничен трафик на хора. В хода на продължило близо три месеца разследване, криминалистите  от РПУ – Казанлък са установили, че в периода от м.февруари до м.септември 2009 г. 22-годишният Д.С. и 26-годишният С.П. от Казанлък  са набирали млади жени, които са транспортирали в Конфедерация Швейцария с цел да бъдат използвани за развратни действия. На 29.09.2009 г., в обитаван от Д.С. частен дом на ул. “Възраждане” в Казанлък са намерени и иззети множество сим-карти и мобилни апарати, отрязъци от банкови преводи на валута и около 10 грама суха растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Сим-карти и мобилен телефон са иззети и от друго жилище, обитавано от 21-годишна жена – една от жертвите на трафик. Д.С. е задържан за 24 часа и му е  повдигнато обвинение за трафик на хора по чл. 159а от НК. На С.П., който е осъждан три пъти за различни престъпления е повдигнато обвинение по чл. 159в, във връзка с чл. 159б от НК и му е взета мярка “Задържане за 72 часа”. С постановление на Районна прокуратура воденото по случая досъдебно производство е преобразувано в следствено дело. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на двамата казанлъчани продължава.

На  30.09.2009 г. около  14.20ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на мотопед “Симсон 50”, паркиран в с. Габарево. На място незабавно е изпратен полицейски екип на РПУ, който е установил и спрял мотопеда в близост до помпената станция западно от с. Габарево. Отнетото МПС е било управлявано то Ю.И. (52) от с. Габарево – във видимо нетрезво състояние. Ю.И. е задържан за 24 часа и му е взета кръвна проба за химически анализ. Образувано е досъдебно производство.   Работата по случая продължава.

На 30.09.2009 г. в 13.30 ч. в РПУ-Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в Казанлък.  При извършения оглед е установено, че за времето от 11.00 ч до 13.00 ч. на същата дата неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ,  проникнало в апартамент в кв. “Васил Левски”  и извършило кражба на DVD и тон колони марка "LG", буфер и компютърна конфигурация. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от П.П. (19) и Д. Д. (18) – и двамата от Казанлък. Вещите предмет на престъплението са намерени, иззети и върнати на собственика.
Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.
 
На 14.09.2009 г. в РПУ – Казанлък е получено съобщение от охраната на МБАЛ – Казанлък за кражба от параклиса в двора на болницата. При извършената проверка на място е установено, че неизвестни лица са унищожили част от медното покритие на покрива с площ – около 2,5 кв. м.  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия казанлъшките криминалисти са установили и задържали извършителите на деянието – И.К. (31) и И.И. (31) – и двамата от Казанлък. По случая работи РПУ – Казанлък.

На 16.08.2009 г. около 01.05 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че на бул.”Княз Ал. Батенберг” неизвестно лице е извършило кражба на около 9 метра захранващ кабел от тролейбусната мрежа. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от М.З. (20), А.Т. (28) и А.Й. (46)  - всички от Казанлък. А.Т. е задържан за 24 часа. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
На 01.10.2009 г. около 9.00 ч. полицейски екип на РПУ - Казанлък полицейски екип на РПУ извършил проверка на 26-годишния К.И. от Казанлък. У лицето са намерени и иззети около 3,5 грама суха растителна маса, при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.   

Кражби

За времето от 20.00 ч. на 30.09. до 6.00 ч. на 01.10.2009 г. неизвестно лице, чрез повреждане на вратата, проникнало в магазин за хранителни стоки в Павел баня и извършило кражба на 48 кутии цигари “Виктори” и 140 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На 01.10.2009г. в 07.50 ч. в РПУ - Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки в с.Тъжа, общ. Павел баня. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез пробиване на отвор в монолитна стена, проникнало в складовото помещение на магазина и извършило кражба на три стека цигари ", колбаси и 20 ваучера към различни мобилни оператори. Щети на обща стойност 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30.09.2009 г. в 13.30 ч. в РПУ-Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в Казанлък.  При извършения оглед е установено, че за времето от 11.00 ч до 13.00 ч. на същата дата неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ,  проникнало в апартамент в кв. “Васил Левски”  и е отнело DVD и тон колони марка "LG", буфер и компютърна конфигурация, всичко на обща стойност 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На  01.10.2009г.  около  4.25ч. в РПУ – Казанлък е получено  съобщение, че неизвестно лице  чрез използване на техническо средство е източило около 80 литра нафта от резервоара на товарен автомобил “Мерцедес 814”. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Възраждане” в Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно транспортни произшествия  
На  01.10.2009 г. около 16.30 ч. по път І-6 от с. Горно Сахране, общ. Павел баня за с. Дунавци,  общ. Казанлък се е движел лек автомобил “Нисан Тирано”, управляван от К.Е. (30) от с. Дряново, общ. Лъки. На около 15 м източно от моста на  река “Лешница”, навлязъл в лентата за  насрещно движение и ударил  движещият се в обратна посока товарен автомобил “Форд  Транзит”, управляван от К.Л. (33) от Казанлък. В резултат на удара водачът на товарния автомобил и пътуващите с него четири жени и трима мъже от Казанлък са получили леки наранявания и им е оказана амбулаторна медицинска помощ във ФСМП – Казанлък. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30.09.2009г. около 7.30 ч., в Гълъбово на кръстовището на бул."Република" и ул."Ропотамо" се е движел  лек автомобил “Опел Астра”, управляван от Т.Н. (34) от Стара Загора. При извършване на ляв завой е ударен в задния ляв калник от автобус “Сетра”, управляван от Г.К. (60). При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по автомобила и автобуса По случая работи РПУ – Гълъбово.
 
На 30.09.2009 г. около 18.20ч. от вр."Бузлуджа" към път І-5 в посока юг се е движел 16-годишен велосипедистът от Казанлък. На около 5 км преди кръстовището с  път І-5, при спускане на прав участък, при движение с несъобразена с релефа на местността скорост младежът изгубил контрол над велосипеда и паднал на пътното платно. При инцидента велосипедистът е получил  охлузни рани по главата, фрактура на дясна ключица и комоцио. Настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък - с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
          
Шофиране след употреба на алкохол

На 01.10.2009 г. в Казанлък полицейски екип на РПУ е заловил Х.П. (30) от Казанлък да управлява товарен автомобил “Мерцедес” по бул. “Розова долина” след употреба на алкохол с концентрация - 2,53 промила. Х.П. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство. 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: