Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Цигари без акцизен бандерол за около 250 000 лв. бяха иззети от старозагорските антимафиоти

 Разкрити престъпления
Цигари без акцизен бандерол за около 250 000 лв. бяха иззети от старозагорските антимафиоти вчера. На 29.09.2009 г. в  Казанлък при акция на служители от сектор “Борба с организираната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора, в частен гараж на ул. “Кайнарджа” в Казанлък, са намерени и иззети 100 000 кутии (200 мастербокса) цигари от марките “Парламент”, “Карелия слимс”, Супер Стар”, “Барон”, “Контеса”, “GD”, “GB класик”, “Ричмънд”, “Ротманс Роялс”, “Давидоф”, “Божур”, “Лорд”, “Партер”, “Смоукър силвър”, “Ромео и Жулиета”, “Марлборо”, “LM” , “Ева Слимс”, “ЕVЕ”, “Виктори” и “Асос” - всички   без акцизен бандерол. Иззетото количество цигари е предадено на съхранение в акцизен склад на Митническо бюро - Казанлък.

Гаражът е ползван от 39-годишния К.П. от Казанлък който е държал и разпространявал инкриминираните стоки в търговски обекти в Казанлък и областта. К.П. притежава склад в търговска база в града, от който на 26 август служители от икономическа и криминална полиция при РПУ – Казанлък иззеха близо 7 500 кутии цигари без бандерол, за което тогава е образувано досъдебно производство. Вчера  К.П. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано ново досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3 НК.  

 

 На 29.09.2009 г. в 8.00 ч. в Казанлък полицейски екип на РПУ е спрял за проверка лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 26-годишен казанлъчанин. От пътуващия в автомобила К.С. (29) от Казанлък са иззети около 8 грама халюциногенни гъби и около 1 грам суха растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. К.С. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29.09.2009 г. в двора професионална гимназия в Казанлък в полицейски екип на РПУ е извършил проверка на 18-годишния С.К. от Казанлък. От лицето е иззета самоделно свита цигара, чието съдържание е реагирало на марихуана при направения нарко-тест. По случая е образувано досъдебно производство.  

На 29.09.2009 г. при акция на казанлъшките криминалисти, в частен дом на ул. “Възраждане”, обитаван от 22-годишния Д.С. и 19-годишната З.М. са намерени и иззети множество сим-карти и мобилни апарати, отрязъци от банкови преводи на валута и около 10 грама суха растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Сим-карти и мобилен телефон са иззети и от друго жилище – на ул. “М. Горки”, обитавано от 21-годишната А.Г. Д.С. е задържан за 24 часа. Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава.
 
На 29.09.2009 г. около 10.20 ч. в Полицейски участък - Гурково е получено съобщение, че на яз."Жребчево", северно от  местността "Ямборджа" служители на Държавно горско стопанство са установили, че Ж.А. (36) и Й.П. (18)  от с.Едрево, общ. Николаево извършват улов на риба с рибарски мрежи, в които е имало около 10.5 кг риба. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражба
На 29.09.2009 г. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на лек автомобил “ВАЗ 2102”. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Марица”. По случая работи РПУ – Казанлък.

Други инциденти
На 29.09.2009 г. около 14.40 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП  е постъпило лице, пострадало при падане от сграда. При посещение на место се установи, че 28-годишен мъж от Бургас, при извършване на сроителна дейност, е паднал от третия етаж на новостроящ се обект в Павел баня. Работникът е получил фрактура на ребро и комоцио и е настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.       

Бързо производство
На 29.0.2009 г. около 16.45 ч. в Казанлък на ул. "Розова долина" полицейски екип на РПУ е заловил К.М. (60) да управлява лек автомобил “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол с концентрация – 2,26 промила. К.М. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.   

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: