Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

26 годишен старозагорец бе убит край Китен


 За рекордните шест часа убийството на 26 годишния старозагорец, осъществено в ранните часове на днешния ден в гориста местност край Китен бе разкрито, обяви на нарочна пресконференция Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Васил Едрев.
Причина за извършеното убийство е опитът на старозагорецът да пласира наркотици в Китен и Приморско за собствена сметка – дейност, позната като “шанаджийство”. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на четиримата мъже, предизвикали спречкването с 26 годишния старозагорец и 19 годишния му приятел от Китен. И четиримата са задържани, като е констатирано че двама от тях са от Бургас, а двама от Приморско. Задържаните са криминално проявени, като един от тях е осъждан за убийство, а другите са извършители на кражби и грабежи.
Първоначалните сведения, дадени от 19 годишния младеж от Китен, за това че инцидента е възникнал че в района на заведение в Китен, се оказват неточни и благодарение предприетите полицейски действия е констатирано, че четирима задържани са пресрещнали пострадалите и против волята им са ги заставили да се качат в ползвания от тях лек автомобил «Опел». Ескортирайки ги с други два автомобила, «Опелът» е принуден да спре в гориста местност край Китен, където след спречкване, четиримата са нанесли побой и са проболи с остър предмет 26 годишния старозагорец в областта на подбедрицата. След действията си нападателите се оттеглили с двата си леки автомобила, изоставяйки двамата пострадали на мястото на инцидента.
Виждайки нараняването на 26 годишния старозагорец, приятелят му го откарал до болницата в Приморско, където въпреки намесата на медиците, младежът починал.
    Своевременно във връзка с извършеното убийство е сформирана следствено – оперативна група, ръководена от Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Васил Едрев, която за рекордните шест часа установява самоличността на участвалите в инцидента, осъществява оглед на местопроизшествието, издирва свидетели и провежда разпитите им, извършва обиски, претърсвания и изземвания от домовете на задържаните. В резултат на извършения повторен оглед в светлата част на денонощието на местопроизшествието са намерени и иззети наркотични вещества / канабис и хероин/, а от домовете на задържаните : мобилните телефони на двамата пострадали, два газови пистолета и бойни патрони. Назначени са експетизи, които да установят има ли преработка на газовите оръжия за стрелба с бойни патрони.
Оръжието, с което е извършено убийство все още не е открито, уточни на пресконференцията днес Комисар Васил Едрев, като допълни че процесуално – следствените действия по установяване на съпричастността на всеки един от задържаните към извършеното криминалното деяние продължават.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: