Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 29.08.2009

 Пътно транспортни произшествия :
На 28.08.т.г. около 17.45 ч. на пътя Стара Загора – Казанлък, на разклона за с. Черганово, общ. Казанлък, л.а. Фолксваген «Пасат», със старозагорска регистрация, управляван от 30 годишния Н.И. от Казанлък, блъска внезапно пресяклата пътното платно при непрекъснати пътни мантинели пешеходка – С.А., 44 годишна от с. Черганово, която загива на място.


Кръстовището на ул. Христо Ботев с бул. 23 ПШП е един от натоварените пътни участъци в Казанлък. За съжаление катастрофите там не са необичайна гледка, коментират продавачите в съседните магазини.  Малко след 19 часа на 25-ти август, бе регистрирана поредната такава между два автомобила лада и бмв. И двата автомобила пресичат на зелена светлина, но водачът на бмв-то, завивайки наляво отнема предимството на лада-та, което води и до инцидентът, при който за около 10-на минути преминаването в пиковия час през кръстовището бе силнното затруднено. Отнемането на предимство е една от най-честите причини за катастрофи в областта, според статистиката на полицията.
Поредната катастрофа, която трябва да ни напомни да шофираме разумно, особенно в населените места е повод да си припомним и промяната в закона за движение по пътищата. Спореднего, ако няма пострадали при пътния инцидент и колите могат да се придвижат на собствен ход и най-важното, ако водачите ясно са се разбрали за причината за катастрофата и виновния за нея може да не се вика полицейски екип, а да се попълни талон, който е даден от застрахователите. Остава, обаче, условието да уведомите полицията за инцидентът.

Разкрити престъпления :
На 27.08.т.г. около 11.45 ч. при извършване на проверка в парк «Розариум» в Казанлък, в 33 годишния Д.Г. от Казанлък е открита саморъчно свита цигара марихуана и хартиен пакет с около 2 гр. тревиста, зелена маса, реагирала при направения полеви нарко-тест на канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражба :
На 28.08.т.г. по неустановен до момента начин е проникнато в частен дом, намиращ се в страозагорския квартал «Лозенец», обитаван от 28 годишна старозагорка, откъдето е извършена кражба на 500 турски лири, 40 лв., 45 евро, златни  накити около 20 гр. и мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Стара Загора.

Грабеж :
На 29.08.т.г. около 04.10 ч. в Районно управление на МВР - Казанлък е получено съобщение от 27 годишен мъж от същия град, за това че във входа на блока му, намиращ се на ул. «Княз Александър Батенберг», непознат младеж, чрез издърпване му е ограбил златен синджир / около 65 гр./, след което е избягал. Работата по случая  продължава от служители на Районно управление на МВР – Казанлък.

Други :
На 30.08.т.г. около 00.40 ч. в Районно управление на МВР - Казанлък е получено съобщение за възникнало сбиване пред ресторант «Стадиона», намиращ се на ул. «Орешака» в Казанлък. Констатирано е, че конфикта е възникнал между : 34 год. С.С. и 29 годишния К.Ц., и двамата от Казанлък от една страна и Е.Ц., 30 годишен и А.А., 33 годишен, и двамата от Казанлък от друга страна. В резултат на сбиването С.С. и К.Ц. са получили комоцио, като са оставени под наблюдение в казанлъшката болница, без опасност за живота. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава от служители на Районно управление на МВР – Казанлък.
 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: