Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 20.05.2009


 Разкрити  престъпления
На 18.05.2009г. криминалисти от РУ МВР-Казанлък са извършили проверка в таванско помещение на ул. “24 август”. При проверката, самонастанилият се в помещението В.Е. (22) от Казанлък се опитал да избяга и изхвърлил носената от него ученическа чанта. В чантата са намерени части и боеприпаси за пистолет “Макаров”: 9 затворни блока, 5 ложи, 10 пълнителя, 55 пускови скоби, 47 спусъка, 56 игли, 53 ударника, 76 бр. други части,  21 патрона и 5 тротилови шашки. При извършения оглед, под възглавницата му в таванската стая, е намерен  пистолет "Макаров" без номера, с един патрон в пълнителя. В. Е., срещу когото се водят досъдебни производства за други престъпления, е задържан за 72 часа.  В хода на разследването е   установено, че три дни по-рано В.Е. е проникнал чрез взлом в друго таванско помещение на същия адрес, ползвано от Т.Г. (54) от Казанлък, откъдето откраднал чантата с оръжието и боеприпасите. Т.Г. също е задържан за 24 часа.  При проверки на други три жилища и помещения, ползвани от него са намерени и иззети още: метален сгъваем приклад за автомат “Калашников”, алуминиев заглушител за автомат, 176 капсул-възпламенителя, запалка за граната, 8 метални ракети и др.  Срещу двете лица са образувани досъдебни производства за кражба и незаконно притежаване на оръжие. Работата по случая продължава.

На 19.05.2009 г. в 12.45 ч. в Полицейски участък - Мъглиж е получен сигнал за извършена кражба на метални предмети от сградата на частна фирма източния край на гр. Мъглиж. В близост до мястото, изпратеният по сигнала полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Вартбург”, в който пътували Х.К. (38) и Т.С. (31) – и двамата от Мъглиж. В багажника на автомобила са намерени и иззети 32 метални конзоли, с монтирани ел.контактори. Щети – в процес на изясняване. Вещите, предмет на престъплението са върнати на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

Съобщение
На 07.05.2009г. около 06.10ч.  по път І-5 южно от с.Тулово, общ.Мъглиж в посока север се е движил лек автомобил “Сеат Алхамбра”, управляван от Н.В. (59) от Стара Загора.  При  движение с несъобразена скорост, автомобилът ударил намиращите се на пътното платно два коня (с неустановена собственост). В резултат  удара, водачът изгубил управление над “Сеат”-а, който напуснал пътното платно и навлязъл в крайпътна ливада. При катастрофата Н.В. и возещият се на предната седалка 61-годишен мъж от Чирпан са получили  фрактури на черепите. Двамата мъже не са използвали обезопасителни колани. Откарани са  в спешния център на Казанлък, където водачът е починал. Спътникът му е транспортиран с опасност за живота в МБАЛ – Стара Загора, където на 18.05.2009 г. също е починал.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: