Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Задържани са членовете на престъпна група, контролирала част от наркопазара в Казанлъшко

 

На 18.02.2009 г. при съвместна операция на сектор "Борба с организираната престъпност”  при ОД на МВР  - Стара Загора и Дирекция "Противодействие на организираната и тежка престъпност", под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, в района на с.Търничени, общ.Павел баня са заловени Е.О. (30) от Казанлък и Я.И. (34) от с.Крън, придвижвали се извън пътната мрежа с кросов мотоциклет и АТВ.

В багажа на лицата са открити и иззети два пакета, опаковани в кафяв скоч, съдържащи 1 кг и 20 грама светлокафяво прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест е реагирало на хероин.

В база за инертни материали в землището на с. Крън, общ.Казанлък, собственост на майката на убития в края на юли миналата година  Т.Т. (34) от Казанлък и ползвана от задържаните лица, са открити и иззети още 3 пакета, опаковани в кафяв скоч, съдържащи 1 кг и 532 грама светлокафяво прахообразно вещество (реагиращо на хероин);  304 патрона, калибър 7,62, 7 бр. ловни патрона - 17 мм., 24 патрона 7,65, ловна пушка 12 кал.; електронна  везна и кафемелачка със следи от вещество, реагиращо на хероин.  В базата в с. Крън са заловени още двама от участниците в престъпната група – А.А. (40) от с.Енина  и М.А. (23) от с. Крън. Задържаните лица са били приближени на убития Т.Т. и са членове на престъпна група, контролираща част от наркоразпространението в района на Казанлък. Многократно са задържани за съпричастност към  различни престъпни деяния – взривявания, палежи, изнудване на селскостопански производители и др. Задържани са за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 2 от НК.

Други
На 18.02.2009 г. в 08.30 ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение , че във ФСМП са постъпили лица, след обгазяване. При извършената проверка е установено, че в дома 30-годишна казанлъчанка на ул. “Илинден” са гостували три жени от  с. Кошарица, общ. Несебър ( на 31, 25 и 19 г.);  30-годишна жена от Поморие; 20 годишна жена, 6-годишно момиченце и 4-годишна момченце от Варна.  Стаята, в която са легнали да спят, е била отоплявана с газова печка. Около 07.30 ч. усетили липса на въздух и задух, след което са откарани във ФСМП и оставени под наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: