Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Нови потвърдени случаи на COVID-19 и в Казанлък

РЗИ

От началото на пандемията до 00:00 часа на 30 октомври, в област Стара Загора са потвърдени 1785 случая на COVID-19. Заразените през последното денонощие са 112.

Сред тях са: дете от III група в Детска градина № 58 в Стара Загора, готвач в Детската градина в село Хрищени, преподавател в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора, преподавател в 11-о Основно училище в Стара Загора, медицинска сестра в Детска ясла № 6 в Стара Загора, преподавател в Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора, преподавател в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък, преподавател в Частно училище „Елин Пелин“ в Стара Загора, медицинска сестра в Детска градина № 13 в Стара Загора, психолог в Основно училище „Никола Вапцаров“ и Детска градина „Снежанка“ в Казанлък, ученик от 5-и клас в Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора, ученик в 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик в 9-и клас в Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора и студент във втори курс във Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет.

Към 8:30 часа на 30 октомври, УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора разполага с 22 свободни легла за лечение на коронавирус и с 2 интензивни, болница „Тракия“ – със 7 свободни легла и 4 интензивни. От 1 ноември пациенти с COVID-19 ще се приемат и в Медицински комплекс „Берое“ в Стара Загора.

Новозаразените се лекуват в домашни условия, карантинирани са всички контактни от първа линия. В помещенията е извършена крайна дезинфекция.
РЗИ – Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.


РЗИ – Стара Загора издаде предписание на всички общопрактикуващи лекари за изготвяне на часови график за консултации на пациенти със съмнение за COVID-19 или доказани на COVID-19, като се има предвид, че прегледите в сградите с обособени общи чакални за повече от 1 личен лека, да се извършват по едно и също време.

Прегледите и консултациите да се извършват при строго спазване на противоепидемичните мерки, при постоянно и задължително носене на лични предпазни средства (маски, ръкавици, очила/шлемове, работно изолационно облекло).

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: