Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Монтана и Стара Загора са двете нови области в критичната червена зона на COVID-19 у нас

Монтана и Стара Загора са двете нови области в критичната червена зона на COVID-19 у нас
Рекорден брой на новозаразени с коронавирус в България. 1 336 са новите случаи за денонощие, но са направени по-голям брой тестове - 11 505. На картата в критичната червена зона се появяват и две нови области - Монтана и Стара Загора. С тях вече 8 области у нас са с над 120 заразени на 100 000 души население.

В други 12 области броят на заразените вече е между 60 и 119 на 100 000. В зелената зона е само една област - Видин. След като ситуацията през април там беше критична, заразените сега под 20 на 100 000.

От утре до края на ноември носенето на маски на открито става задължително.

Задължително трябва да се носят маски и на открито, категорични са доктор Николай Брънзалов - заместник председател на Лекарския съюз и доцент Стефан Узунов, директор на Втора градска болница София. В "Денят започва" те поясниха, че маските са ефективни до 2-3 часа и намаляват риска от пренасяне на инфекцията.

Сериозен проблем е липсата на кадри, които да работят в инфекциозна среда. Във Втора градска болница има 18 ковид пациенти, могат да разкрият още 15 легла, но липсват лекари, сестри и санитари за ковид отделението.

Очаква се в най-скоро време личните лекари да издават направления за PCR тестове.

Работи се и върху предложението личните лекари да получават възнаграждение за телефонните консултации с пациенти с коронавирус.

bnt.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: