Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Проекти в кметството в казанлъшкото село Розово


Редица проекти за облагородяване на средата в обществените пространства изпълнява кметството в казанлъшкото село Розово.

Усилено напредват ремонтните дейности на сградата на бившето училище в Розово, което ще бъде превърнато в Академия за млади таланти. Ремонтът е от няколко месеца. Към момента е подменена покривната конструкция на сградата, положена е мълниезащитна система с обхват 60 метра, подменена е дограмата, сградата е санирана, като е положена 10-сантиметрова изолация. Дейностите по ремонта на сградата ще продължат и на втори етап, за който ще се кандидатства с проект по програма „Красива България“. Това разказва кметът на селото Венцислав Колев.

От началото на мандата е намален броят на незаконните сметища в Розово, каза още  Венцислав Колев, като поясни, че това е само част от дейностите, които изпълнява кметството на за благоустрояване на населеното място. Венцислав Колев подчерта и грижите, които се полагат за децата и младежите в селото.

На площадка зад кметството и църквата са инсталирани футболни врати и предпазна ограда, която предпазва прозорците на детската градина, която е в непосредствена близост.

По желание на родителите чрез дарения предстои изграждането на спортна детска площадка, с площ около 100 квадрата. Към момента е направен кофражът за бетоновата площадка. Предстои да бъде положена ударопоглъщаща настилка. Ще бъдат монтирани две спортни съоръжения.

Венцислав Колев подчерта също, че селото разполага с терен предназначен за стадион, но е със статут на пасище и идеята на кметството е да бъде сменен неговият статут за футболно игрище. В момента се оформя документацията. Предстои да бъде получено последно становище от РЗИ, след което да бъде разгледан въпросът в Общинския съвет в Казанлък.

С помощта на кметството в Розово е пребоядисан олтарът на църквата, на мястото на откраднатите пред 30 години икони са поставени нови, дарени от отеца на църквата - Цанко.

Колев поясни също, че със средства от бюджета на селото в момента се полага нов водопровод на една от улиците - „Искра“, след което улицата ще бъде асфалтирана. На същата улица е почистена канализацията, която е зад дворовете на къщите, дълга около 500 метра.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: