Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Проект „Шанс за всяко дете“ в село Горно Черковище

Представители на Фондация „Здраве и социално развитие“ – Кюстендил, Сдружение „Бъдеще за Крепост“ – с. Крепост, община Димитровград, Център „Мария“ – Горна Оряховица и организации от Карлово посетиха създаденият в казанлъшкото село Горно Черковище пред близо година и половина център по проект „ Шанс за всяко дете”. Проектът се реализира съвместно от Сдружение „Бъдеще за децата“, кметството в Горно Черковище и Община Казанлък.
Free Joomla Extensions
В предоставен общински имот Сдружението предлага интегрирани услуги – социални грижи, здравеопазване, образование за възрастни, общностно развитие. С реализацията на проект „Шанс за всяко дете“ в община Казанлък е въведена и програмата „Сигурен старт“.

Проектът се финансира по програма „Силата на семейството и общността“ на фондация „Лале“и фондация „Оук“. Програмата „Сигурен страт“ се реализира в множество европейски държави.

Преди дни в сградата, където се помещава центърът в Горно Черковище беше открит филиал на Детска млечна кухня – Казанлък.Съвместно със Сдружение „Бъдеще за децата“ Община Казанлък обнови помещението в сградата на бившата детска ясла в населеното място. Така бяха създадени условия родителите да могат всеки ден да получават разнообразна и здравословна храна за своите деца до 3-годишна възраст.

Облекченията за младите семейства и задържането им в региона чрез осигуряване на здравословна жизнена среда е сред основните приоритети в политиките на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и нейния екип.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: