Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

"Казанлък волей" сред 8-те отбора през есенния сезон в НВЛ жени

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров проведе среща с представители на клубове от женското направление в присъствието на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и изпълнителния директор на НВЛ Станислав Николов.

На срещата присъстваха представители на "Марица", ЦСКА, "Казанлък", "Раковски" (Димитровград), "Славия", "Локомотив 1929 Нидо", "Варна ДКС", "Перун" (Варна) и ЦПВК.

Предстои решението си за евентуално участие в НВЛ-жени да вземат и от "Берое" (Стара Загора), които нямаха възможност да присъстват на срещата.

Председателят на Национална волейболна лига и членовете на комисията запознаха присъстващите с визията си развитие на женския волейбол. Ръководство и клубове се обединиха около изготвяне на 4-годишна стратегия за женското първенство.

"Много съм доволен, че имах възможност да се запозная с клубовете, които изявяват желание да участват в Национална волейболна лига-жени. Проведохме много полезна първа среща, на която клубовете споделиха основни теми, които ги вълнуват, а ние имахме възможност да споделим с тях начина, по който да върви работата и комуникацията между нас. Още веднъж потвърдихме, че клубовете ще вземат решенията, а ние ще се съобразяваме и ще работим за изграждането на по-добрия облик на продукта. Запознахме ги лично с решението си 50% от финансовите постъпления в Национална волейболна лига да отиват директно за клубовете", заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Предстои да бъдат изготвени предложения за формата на първенството през сезон 2020/2021. Вариантите ще бъдат дискутирани, след което ще се организира нова среща между Национална волейболна лига и клубовете, за да се вземе финално решение за формулата за провеждане на шампионата.

Левски е един от емблематичните отбори в почти всички колективни спортове в България, но в женския волейбол той изчезна във варианта, в който съществуваше до момента.

Клубът, който се поддържаше от вече бившия президент на федерацията инж. Данчо Лазаров, е закрит.

Отборите в различните възрастови групи са разформировани. "Сините" волейболистки са освободени да преминат в други тимове.

Последният мач на левскарките бе на 7 март тази година. В него столичанки се пребориха за победа с 3:2 при гостуването си в Казанлък.

Школата на Волейболен клуб Казанлък подновява официално тренировъчна дейност. След близо два месеца и половина принудително спиране поради пандемията от коронавирус, волейболистките на „розите“ стартират занимания от началото на следващата седмица.

Казанлък се слави с една от най-развитите детско-юношеска школи в женското направление, като голяма част от подрастващите са от други населени места и сега отново се завръщат.  

Младата националка Мария Кривошийска ще подпише с белгийски тим през новия сезон 2020/2021. Волейболистката, която играе на поста централен блокировач, става част от елитния Модал Шарлероа Волей. Новината бе съобщена в профилите на клуба в социалната мрежа.

18-годишната състезателка до момента бе част от Казанлък Волей, а през изминалата година стана Спортист №3 в града на розите.

Трансферът е първи за 186-сантиметровата Кривошийска. През годините за отбора на Шарлероа са играли редица българки - Милена Димова, Бояна Андреева, Анелия Минчева, Олга Кръстева.

bgvolleyball.com


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: