Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Още две банки подписаха с ББР споразумения за отпускане на безлихвени кредити на физически лица от 18 майАлианц Банк и Търговска банка Д са поредните две банки, които подписаха споразумения с Българската банка за развитие и ще приемат искания за отпускане на безлихвени кредити до 4500 лева за физически лица, с цел подпомагането им в условията на пандемия. Клоновете на банките ще бъдат подготвени за обслужване по програмата след 18 май.
Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми в размер до 4 500 лева. Финансовите средства се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Общинска банка, Инвестбанк, Първа инвестиционна банка и Интернешънъл Асет Банк стартираха работа по програмата в края на април. До момента са одобрени 2 171 безлихвени заема от четирите банки с гаранция от ББР.

Предстои финализиране на процеса по сключване на споразумения с още 6 банки, заявили интерес към програмата.