Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дариха 15 нови рингови инвалидни колички

Домът за пълнолетни лица с деменция „Димитър Папазов“ получи дарение от 15 нови рингови инвалидни колички. Те бяха осигурени за възрастните хора от Държавната консолидационна компания (ДКК).

Компанията дари на област Стара Загора общо 50 инвалидни колички. От тях 20 са предназначени за МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, 15 – за Дома в Казанлък и 15 – за Дома за възрастни с физически увреждания в Стара Загора.
Количките са произведени в пловдивския авиоремонтен завод „Авионамс“, който е част от Държавната консолидационна компания.  

В момента в Дом „Димитър Попов“ живеят 70 възрастни хора – мъже и жени. Капацитетът е изцяло запълнен. Женското отделение бе ремонтирано основно през 2015 г. Социалното заведение осигурява нормални условия на живот, за рехабилитация и денонощно медицинско обслужване на 70 души с деменция от цяла Югоизточна България.

Директорът на Дома Лалка Иванова и нейните колеги изказаха дълбоката си благодарност към дарителите от ДКК. Количките са от първа необходимост за възрастните хора, защото много от тях се придвижват трудно. Те ще улеснят както тяхното ежедневие, така и дейностите на медицинския персонал по обгрижването им. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: