Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Великден Заедно в онлайн Работилничка

Въпреки социалната изолация вече повече от месец, с всеки изминал ден хората намират начини да са по-близо един до друг с помощта на социалните медии и интернет.

Очаква ни и един малко по-различен Великден, но това не означава, че ще бъде по-малко забавен и интересен, най-вече за малчуганите. Една интересна инициатива на сдружение "Бъдеще за децата" ще го направи такъв.

Великденска онлайн работилничка!

"Бъдеще за децата" организира онлайн работилница, където от 16-ти април, в рамките на три дни ще можем, заедно да опитаме различни техники за боядисване на яйца, да си направим великденските курабийки и козуначета.

Великден е прекрасен семеен празник, който всички обичаме. И който ни дава шанс, особено днес, да обърнем повече внимание на децата си. Дните около Великден са онези, в които можем да научим малките българчета да пазят традициите, да се забавляват, да осъзнават важността на семейството и на времето заедно.

Направете заедно семейните ритуали

Всеки дом има свои специфични великденски ритуали – от боядисването на яйцата през украсата на дома, та до украсяването на празничната трапеза. Не пропъждайте децата, за да свършите всичко по-бързо. Напротив, накарайте ги да участват, дори да е с някакво съвсем малко действие. Така ще ги накарате да се почувстват истинска част от семейството и да запомнят празника с топли чувства.

Участвайте в работилничката като си #останете вкъщи и споделяте вашите приготовления - боядисани яйца, вкусни курабийки и пухкави козунаци, както и вашите вълнуващи моменти по време на приготовленията им в събитието във фейсбук. Нека имаме един вълнуващ Великден!

Настоящото събитие е в рамките на проект "Социално включване чрез заетост" финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020, по приоритетна ос  № 2  „Намаляване на бедността и насърчаване  на социалното включване“.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира проект „Социално включване чрез заетост“ с основна цел да се осигурят условия и подкрепяща среда за включване на пазара на труда на хората с увреждания и създаване на предпоставки за тяхната социализация в обществото. Целева група са хора с различен тип увреждания. Дейностите на проекта са в три насоки. Първата е пряко свързана с повишаване възможностите на хората с увреждания, техният капацитет. В рамките на тази дейност бе съзададен Център за трудова адаптация и социализация, където хора с увреждания и техните семейства могат да получават комплексни интегрирани услуги от квалифициран екип от специалисти. Втората дейност цели да подкрепи човека с увреждане на работното място като осигури настойници, които го придружават в периода му на адаптация. И третата дейност - провеждане на дългосрочна кампания за промяна на нагласите към хората с увреждания. Тя протича успоредно с всички дейности на проекта и акцентира върху възможностите и потенциала на хората с увреждания, върху позитивната роля, промяната и влиянието върху обществото.  Повече за проекта и ОП Човешки ресурси http://speckids.org/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b2.html.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: