Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Домашен социален патронаж“ ежедневно обслужва близо 600 нуждаещи се казанлъчани


Общинското звено „Домашен социален патронаж“ ежедневно обслужва близо 600 нуждаещи се казанлъчани. Това каза ръководителят на звеното Пепа Димитрова. Тя поясни, че освен редовни потребители на патронажа, се обслужват се и такива, които са подали заявка  чрез горещия телефон. Само в услугата „Домашен патронаж“ потребителите са 334.

Димитрова поясни, че е направена организация да бъдат спазвани всички хигиенни изисквания. Всяка сутрин се мери температурата на служителите и се установяват контактите, които са ограничени със семейното обкръжение. Помещения и повърхности се хигиенизира минимум три пъти дневно. „Кризисният щаб и общинското ръководство са направили всичко необходимо, а ние просто трябва да си свършим работата. Липсва ни чисто човешкият контакт с възрастните, особено труден момент е“, подчерта Пепа Димитрова.

24 са потребителите на друга услуга осъществяване от Домашние патронаж - Дневен център за стари хора.

Капацитетът на социалната услуга „Топъл обяд“, в която към момента са обхванати 40 човека, от 1 май ще бъде увеличен на 200 човека. Те ще получават храна безплатно, чрез отварянето на нова компонента 3, чрез държавно финансиране по проекти. „В момента върви подбор на ползвателите на услугата, проверява се размерът на пенсията, за да бъдат включени най- нуждаещите се“, поясни Димитрова.

„Патронажна грижа“ е друг проект, който реализира в социалната сфера Община Казанлък от тази година. В момента в него са обхванати 142 потребители. 120 от тях получават само санитарно почистване, а останалите санитарно и медицинско. „В началото много хора песимистично погледнаха на това, че в домовете им ще ходи здравен работник. Притеснявахме се и от факта, ченяма да намерим хора. Но сега имаме и потребители, и здравни работници, като към проекта могат да бъдат включени още хора, което е изключително добре за Казанлък“, каза Димитрова и поясни, че в момента се очакват указания, дали допълнителните хора, които ще бъдат включени в проекта ще такива, на които ще бъдат пазарени храна и лекарства или ще бъдат със санитарно и медицинско обслужване.

В общинското звено „Домашен патронаж“ в Казанлък работят 27 служители.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: