Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 26.01.2009

 Разкрито  престъпление
На 23.01.2009 г. в 04.40 ч .в  РУ на МВР – Павел баня е получено съобщение за горяща стопанска постройка в с. Тъжа, общ. Павел баня. При извършения оглед е установено, че при пожара са унищожени 50 кв.м. покривна конструкция на постройката и намиращите се в нея бали сено и царевична шума. При проведените неотложни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че палежът е извършен от И.С. (38) от с. Тъжа - съсед на потърпевшия. По случая е образувано досъдебно производство.


Грабеж
На  24.01.2009г.  в 19.10 ч.  в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение от 68-годишна казанлъчанка, че около 18.30 ч. на същата дата на ул. “Л. Кабакчиев” е била нападната от неизвестно лице, което чрез сила й отнело дамската чанта с лична  карта, две банкови карти, мобилен телефон “Самсунг” и 30 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби

На 23.01.2009 г. в 12.45 ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от вила в с. Голямо дряново общ. Казанлък. При извършения оглед е установено, че за времето от 20.12.2008 г. до 23.01.2009 г. неизвестно лице, чрез взломяване бравата на  входната врата, проникнало във вилата е извършило кражба  бормашина, малък ъглошлайф, потапяща се ел. помпа, около 50 м трижилен проводник и два плажни дюшека. По случая работи РУ на МВР – Казанлък.

Други
На 23.01.2009 г. около 11.00 ч. в района на кооперативния пазар в Казанлък, служители на РУ на МВР са установили, че петима мъже от Горна Оряховица извършват търговска дейност, без надлежно разрешително. Н.В. (36), Я.М. (35), Г.В. (34), А.П. (43) и Л.С. (25) са продавали моторни триони с надпис “Huspvarna”, без серийни и фабрични номера. Трионите са иззети. Петимата са отведени в РУ на МВР – Казанлък, където са им съставени актове за установени административни нарушения.

Пътно транспортни произшествия
На 23.01.2009 г. в 10.45 ч. в оперативната дежурна част на РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП е постъпило 2-годишно момиченце от с.Скобелево, общ.Павел баня  с охлузни рани по лицето. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че около 09.30 ч. в с. Скобелево по ул. "Крайречна" в посока юг  се е движел лек автомобил,  управляван от Н.И. (38) от с. Длно Сахране. Автомобилът закачил парче тел, с която момиченцето си играело и го съборил.  На детето е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка на Н.И. е установено наличие на алкохол в кръвта му, с концентрация 0.42 промила. Съставен му е акт за установено административно нарушение. По случая работи РУ на МВР – Казанлък.   
 
На 23.01.2009 г. около 14.25 ч в Павел баня по ул."Тодор Мазяров" в посока север се е движел лек автомобил “Тойота”, управляван от С.Г. (58) от Казанлък. При преминаване  покрай  паркиран автобус, в предната  лява част на автомобила се ударил внезапно излезлия на платното 13-годишен велосипедист от Павел баня.  В резултат на удара момчето е получило фрактура на десния крак. Откарано е от водача в спешния център в Павел баня, откъдето е транспортирано във ФСМП - Казанлък и е освободено по негово желание за лечение в частно заведение. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на С.Г. По случая работи РУ на МВР – Казанлък.

На 24.01.2009 г. около 04.40 ч. в Казанлък по бул. “Розова долина” в посока юг се е движел лек автомобил “Опел Астра”, управляван от неправоспособния О.П. (20) от с. Бузовград, общ. Казанлък. В близост до портала на фирма “НИТИ”, при движение с несъобразена скорост, водачът изгубил управление над автомобила, който напуснал пътното платно и се ударил в паркиран на тротоара товарен автомобил “Мерцедес”.  В резултат на удара  товарният автомобил се преместил и се блъснал в бетонна стена.  Водачът на лекия автомобил и пътуващият с него 21-годишен младеж от Бузовград са получили разкъсно-контузни рани и комоцио и  са настанени за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Двамата са използвали обезопасителни колани. На О.П. е взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрито престъпление
На  25.01.2009г. около  12.25ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение , че във ФСМП е постъпило лице с травми от нанесен побой При извършената проверка е установено, че около 19.00ч. на  24.01.2009г. 28-годишният В.О. от с. Енина влязъл в дома на 42-годишен съселянин и му нанесъл побой.  Потърпевшият е настанен за лечение в МБАЛ – Казанлък с фрактура на дясна ръка и комоцио, без опасност за живота. В.О. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 
 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: