Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пресконференция на Оперативния кризисен щаб в Казанлък /видео/

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването се удължава валидността на мерките взети във връзка с COVID – 19 в община Казанлък до 12 април, включително. Това каза по време на регулярен брифинг д-р Златина Нанева говорител на Общинския кризисен щаб.

Тя поясни, че Щабът е взел решение за закупуването на три респираторни апарата за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. На 26 март е подадена заявката към фирмата доставчик. Единият апарат ще бъде закупен със средства на Община Казанлък, а другите два със средства от дарителската сметка. Стойността на един апарат е 26 хил.лв.

Сформирани са екипите от лекари и медицински работници, които ще работят в  инфекциозното отделение, което предстои да бъде разкрито в болницата в Казанлък. От понеделник започва и практическото обучение на персонала. Набавят се и лични предпазни средства.

От вторник опълномощени лица от Община Казанлък ще се свързват по график с домоуправителите в Казанлък, които ще се явяват в определени часове, за да получат дезитфектанти, листовка за залепване на входа с указание, и ще бъдат задължени да дезинфекцират общинте части въ входовете на блока.

Към момента в община Казанлък няма друг случай с позитивен на COVID – 19. Подобрява се състоянието на болния от коронавирус, който беше установен в началото на седмицата.

Тази сутрин в дарителската сметка на Община Казанлък две фирми са заявили желание за закупуването на респираторни арпарати.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: