Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В КАЗАНЛЪК СЕ СЪЗДАВАТ СПЕШНИ ЕКИПИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ И САМОТНОЖИВЕЕЩИ ХОРА

В телефонен разговор днес кметът на община Казанлък Галина Стоянова обсъди с кмета на побратимения италиански град Кацаго Сан Мартино - Антонио Мосини, мерките, които италианският й колега вече е въвел с цел превенция от разпространяване на коронавирус - COVID-19.
Мосини сподели опита на Италия, като една от мерките, които посочи, е организирането на екипи в помощ на доставянето на храна и лекарства на възрастни и самотноживеещи хора. От своя страна казанлъшкият кмет Галина Стоянова възприе идеята и предстои да я предложи на общинския кризисен щаб, който ще заседава след заседанието на Областния. Ако предложението на кмета бъде прието, то възрастните, самотноживеещи и/или болни казанлъчани ще могат да подават своите заявки на горещия тел. на община Казанлък (0700 400 56 / www.kazanlak.bg), след което сформирани административни екипи за подпомагане ще осъществяват доставянето на храни и необходимите медикаменти до адрес. Това ще се случва: за града - посредством два автомобила, а за населените места в общината - чрез кметовете.

В момента на територията на община Казанлък, хората, които ползват услугите на местния Социален патронаж, са 300.

В следствие на въведената извънредна ситуация в страната във връзка с коронавирус - COVID-19, от предлаганата от кмета нова услуга за подпомагане ще могат да се възползват не само ползващите до сега домашния Социален патронаж, а всички възрастни, самотноживеещи и/или болни казанлъчани.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: