Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дезинфекцирани са обществените сгради, възлови кръстовища и места със струпване на много хора в Казанлък

По нареждане на кмета на община Казанлък Галина Стоянова Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ извърши дезинфекция на публичните места с най-голямо струпване на хора, както и на обществените сгради в Казанлък.  „Това е превантивна мярка, част от разширените действия на Кризисния щаб към Община Казанлък във връзка с предприетите засилени мерки за борба с коронавируса.


Free Joomla Extensions

Стараем се да бъдем максимално адекватни и да бъдем в полза на гражданите на Казанлък“, каза Теменужка Люцканова, управител на Общинското предприятие. С натриев хипохлорит са дезинфекцирани двата парка „Розариум“ и „Тюлбето“, възловите кръстовища в града, сградите на Социални грижи и Данъчното, на Полицията, всички общински сгради, всички обществени тоалетни, входовете на училища и детски градини, всички уязвими места, където има струпване на много хора.

Дезинфекцията е осъществена с електробус, собственост на Община Казанлък, с моторна пръскачка, която е с голям дебит и с ръчни пръскачки, където е ангажиран и човешки ресурс.

Дезинфекцията на обществени сгради, възлови кръстовища и места в града ще се извършва периодично.

Теменужка Люцканова е категорична, че дезинфекцията на Казанлък, която ангажира човешки ресурс на Общинското предприятие от шестте му направления, не пречи на изпълнението на основните му дейности. По график се изпълняват дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, продължават строителните дейности, служителите от звено „Озеленяване“ чистят нерегментирани сметища. „В този смисъл апелирам към гражданите, не изхвърляйте смет на нераглементирани места, това затруднява работата на предприятието, хабят се човешки и финансов ресурс, а в ситуацията, в която се намираме сега, на борба с коронавируса, нека да бъдем стриктни и внимателни“, подчерта Теменужка Люцканова.

галерия снимки: 12.03.2020 - Дезинфекцирани са обществените сгради, възлови кръстовища и места със струпване на много хора в Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: