Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

На мястото на взрива изцяло е унищожена сградата, на нейно място има яма

Образувано е дело по смисъла на чл.333 от Наказателния кодекс, във връзка с член 330, ал.3, във връзка с ал.2, който предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години, ако бъде установено виновно длъжностно лице, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов по повод инцидента в завод 4 на завод „Арсенал“, който се намира в землището на град Мъглиж. Атанасов поясни, че на този етап се извършва оглед от следователи на Националната следствена служба. По предложение на Окръжна прокуратура – Стара Загора, със заповед на главния прокурор, делото е възложено на Националната следствена служба: „Тепърва в хода на разследване ще се изяснява дали са били нарушени установени правила. Този пит производства имат строго определени правила, които са нормативно разписани. За да се е случил този взрив, вероятно нещо е било нарушено.“

Атанасов подчерта, че към момента текат неотложни действия по разследването. На този етап са разпитани свидетели и се извършва оглед на местопроизшествието. Ще бъде изискана документация, ще бъдат назначени експертизи, ще бъдат разпитани множество дружи свидетели.

„На този етап има образувано дело за умишлено причиняване на взрив“, категоричен бе окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Той поясни, че около 9.20 часа е подаден сигнал за взрив в Завод 4 в „Арсенал“, който се намира в землището на Мъглиж, по неустановени засега причини. Взривът е възникнал в склад с капсул детонатори.

Пострадали са шестима работници, те са били с порезни рани и травматични увреждания, обслужени са амбулаторно и са освободени. Пострадалите са работници от съседна на взривения склад сграда, на разстояние от около 60-70 метра.

На мястото на взрива изцяло е унищожена сградата, на нейно място има яма. Нанесени са материалнипоражения на съседни сгради и цехове.

„Разследват се множество версии, като една от основните версии е за умисъл“, каза Атанасов. Той поясни още, че на този етап има две висящи досъдебни производства за предходни случаи в „Арсенал“ повече от година. Причините са, че се назначаватдопълнителни и повторни експертизи.

снимка: БГНЕС

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: