Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Без опасност за живота са работниците от инцидента в "Арсенал" - Мъглиж


Шестима, а не трима са пострадалите при инцидента в склад на завод „Арсенал“ в Мъглиж. Това каза за Радио„Фокус“ изпълнителният директор на завод „Арсенал“ Николай Ибушев. По думите му пострадалите няма да бъдат хоспитализирани. Оказана им е помощ в Спешния център в Казанлък. Те са с прорезни рани.


Петима, а не трима са пострадалите работници от Завод 4 на „Арсенал“ – Казанлък, площадка Мъглиж, са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад за капсул-детонатори към завода.

Всички те са без опасност за живота, с прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма. Откарани са в Спешния център за медицинска помощ в Казанлък, където се обработват раните им. По думите на изпълнителния директор на "Арсенал" Николай Ибушев, най- вероятно нито един от работниците няма да остане за болнично лечение. Ибушев уточни, че взривът в склада е станал самопроизволно, в помещението е нямало работници.

Пострадалите са от съседни помещения на склада и са наранени от хвърчащите стъкла и парчета повредена дограма.

В момента на мястото на инцидента има оперативна група, която извършва оглед с цел да се изяснят причините за него: дали възникнало статично електричество или друга причина евентуално, която да е причинила инцидента.
Инцидентът е станал около 9:15 часа тази сутрин.

По склада, в който е станало самопроизволното взривяване има материални щети. Няма опасност за живота на останалите работници в завод 4.

На място вече е ръководството на "Арсенал", както и екипи на специализираните служби.- НСлС, Окръжна прокуратура и други.

информация: zakazanlak.bg

снимка: БГНЕС

==========================

Последният инцидент в "Арсенал" стана на 17 октомври 2018 г. в цех 120 на завод 3. Тогава аварията изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно.

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с десет годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник. На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата. На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал” АД - Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: