Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Чудомирови празници 2020, които по традиция трябва да бъдат открити на 25 март, ще бъдат отложени

Чудомирови празници 2020, които по традиция трябва да бъдат открити на 25 март, ще бъдат отложени, стана ясно по време на днешното заседание на Кризисния щаб към Община Казанлък свикан от кмета Галина Стоянова, по повод ситуацията в странат със заболелите от коронавирус.


Free Joomla Extensions

Председателят на Фондация „Чудомир“ Борис Кърчев и директорът на Литературно – художествен музей „Чудомир „ Добрина Матова поясниха, че събитията от програмата на празниците – изложби, представяне на книги, спектакли, церемонии по награждаване от конкурси са свързани със струпването на множество от хорана едно място за продължително време, което би противоречало на разпоредбите спуснати от Националния оперативен щаб.

Временно празниците ще бъдат отложени, засега, като на самия 25 март ще бъдат поднесени цветя пред гроба на Чудомир. Организаторите на празниците поеха ангажимент да информират всички ангажирани с участие в Чудомирови празници за тяхното отлагане.

Във връзка с предписанията на Националния щаб и свързаните с това заповеди, Общински театър „Любомир Кабакчиев“ отлага предвидените в програмата му за месец март представления.

Директорът на ИМ „Искра“ Момчил Маринов съобщи, че през първите два месеца на 2020 година музеят отчита завишен интерес. Отлив има през последните две седмици. Маринов поясни още, че през месец март културният институт има заявени туристически посещения. Спрени са служебните пътувания и командировки на музейните служители. Обектите на музея работят със завишени хигиенни мерки от страна на музейния екип, като това важи и за служителите на Художествената галерия в Казанлък.

Директорът на Домана културата Христо Стоянов заяви по време на заседанието на кризисния щаб, че не се налага да бъде отменяно каквото и да е в дома, поради факта, че първите заявени събития в голяма и камерна зали са за първата десетдневка на месец април. В дома са предприети всички предписани санитарно-хигиенни мерки както за служителите на Дома, така и за 13-те фирми, чиито офиси се намират на територията му.

Директорът на Общинска библиотека „Искра“ Анна Кожухарова поясни, че е ограничен достъпът на читатели до отдел „Читалня“, спрени са и предвидените в Културния клендар на библиотеката събития за месец март.

По време на заседанието бе повдигнат и въпросът да бъде обърнато внимание на частните езикови и школи по изкуствата на територията на община Казанлък, където независимо от обявена агрипна епидемия, продължават да се провеждат занятия.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: