Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Намериха телата на двамата старозагорци, изчезнали под връх БотевНамериха телата на двамата старозагорци, изчезнали под връх Ботев. Бащата и синът са открити от дългогодишния спасител Тодор Мечкарев от Калофер. Телата са намерени тази сутрин в местността Паниците. Мъжът и момчето са починали от измръзване.


На 18 февруари Тодор Мечкарев е бил в местността, като забелязал нещо подозрително и е споделил със служител на Планинската спасителна служба в Пловдив.

Тази сурин, Мечкарев е отишъл да провери и намерил телата в сухо дере. По думите му, те са се укривали зад счупено дърво, но след като са измръзнали най-вероятно са паднали в дерето.

В момента спасители са на място, за да извадят телата. Труповете ще бъдат транспортирани до Съдебна медицина-Пловдив за аутопсия.

Припомняме, че на 4 февруари, те са тръгнали към връх Ботев, но от късния следобед на 5 февруари, близките им са изгубили връзка с тях. Веднага е започнала акция за издирването им.

В помощ се включиха доброволци и военни и бяха използвани дронове и кучета. Акцията по издирването на 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Адриан беше прекратена на 9 февруари след 5 дни на търсене.

информация: dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: