Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Актуални проблеми ще обсъдят на обща епархийска конференция в Стара Загора

Стара Загора

Обща епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия ще се проведе на 19 и 20 февруари в Стара Загора. Форумът под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски проблеми“ ще бъде модериран от свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, завеждащ КПО при Старозагорска св. Митрополия.
В първия ден (19 февруари), в 09:00 часа, след проверка на присъстващите и обявяване на дневния ред, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, ще се обърне с приветствие към участниците. Доклади пред тях ще представят протосингелът на епархията архимандрит Богослов Димитров, финансовият ревизор иконом Илиян Илиев и главният счетоводител Лилия Карагеоргиева. Участващите в събитието ще имат възможност да изгледат и документалния филм за делото и живота на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Панкратий, а също и да обсъдят актуалните въпроси, свързани с енорийската дейност. Събитието е вътрешно и това е причината, поради която НЯМА да бъдат допускани външни лица.

В 17:00 часа в Катедрален храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора, ще бъде отслужено вечерно богослужение.

Вторият ден на конференцията (20 февруари), ще започне в 8:30 часа, с отслужване на утреня в Катедрален храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора. В 09:15 часа ще бъде посрещнат Старозагорският митрополит Киприан и ще бъде отслужена Божествена св. Литургия, в която ще вземат участие всички духовници от Старозагорска епархия. Приканват се миряните да се включат в духовната радост.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: