Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Над 10 000 лв. бяха събрани по време на благотворителна инициатива на дамите от "Инър Уийл" Клуб в Казанлък в полза на двойките с репродуктивни проблеми

Над 10 000 лв. събра благотворителна инициатива на дамите от "Инър Уийл" Клуб в Казанлък в полза на двойките с репродуктивни проблеми, предаде кореспондент на Радио "Фокус". Благотворителната проявасе проведе за четвърта поредна година и премина под мотото "Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!".
В рамките на събитието бяха организирани томбола, с предмети закупени от дамите от клуба и два благотворителни щанда. Единият бе с предмети изработени от Сдружение „Бъдеще за децата“, а другият, кулинарен щанд - с изделия изработени лично от дамите от Инър Уил - Казанлък. Проведен бе и търг с дарени предмети.

Средства бяха събрани и от специално изработените картички и покани за проявата.
Гостите на събитието бяха приветствани от тазгодишния президент на Инър Уил клуб - Казанлък Дарина Иванова, която изрази благодарността си за желанието и сърцето на присъстващите да сбъдват мечти.

Акушер-гинекологът д-р Мария Георгиева, чиято е идеята за благотворителната проява направи кратка равносметка за четирите години съвместна работа с Община Казанлък. Благодарение на съвместните им усилия за този период на бял свят са се появили общо 20 бебенца, като след няколко месеца се очакват още три.

Благородната кауза бе подкрепена от кмета на Казанлък Галина Стоянова, председателя на Фондация "Искам бебе" Силвия Пейчева, кмета на град Шипка Василка Панйоова, Ротари клуб - Казанлък, прдставители на Инър Уил клуб - Бургас, представители на бизнеса в Казанлък, политичеки партии.

Към присъстващите на събитието се обърна и кметът Галина Стоянова: "Нашият живот, дълъг или кратък се осмисля с едно нещо - да създадем семейство, да оставим поколение и да направим добро. За това дамите от Инър Уил клуб дадоха добър пример за това коя е най-важната кауза за казанлъчани. А Община Казанлък със своите възможности тази година удвоява средствата за Фонд „Ин витро“ на 30 хил. лв."

С инициативата дамите от Инър Уил клуб Казалък отбелязаха и 18 години от създаването на клуба и присъединяването му към най-голямите доброволни организации на жени в света.

Славяна ГАЙДАРОВА

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: