Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Учениците започват училище от понеделник 10 февруари заради грипната ваканция

Казанлък от Високо

От 30 януари /четвъртък/ до 7 февруари /петък/, включително, училищата в община Казанлък ще бъдат затворени за учебни занятия заради обявената от РЗИ - Стара Загора и по предписания към Регионално управление на образованието грипна епидемия на територията на цялата област. Очаква се заповед на Министъра на образованието за утвърждаване на посочените дати.
Всички детски градини и ясли на територията на община Казанлък засега няма да спират работа, като ще продължи провеждането на задължителния ежедневен ефективен филтър с цел недопускане на болни деца в детските заведения, при спазване на дезинфекциозен и противоепидемиологичен режим.

До прекратяване на грипната епидемия Община Казанлък ще преброява всеки ден децата в дневните детски ясли и детските градини и данните ще бъдат предоставяни на РЗИ – Стара Загора за реакция.

Учениците от всички училища на територията на общината трябва да се върнат в класните стаи в понеделник, 10-ти февруари, т.г.

Решението за обявяване на грипна ваканция бе взето днес на заседание на Регионалния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, на което бе направен анализ на нивото на заболеваемост. На срещата присъстваха представители на болничните и извънболничните заведения на територията на област Стара Загора и Регионално управление на образованието.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: