Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗВИВА КАТО атрактивна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство

С представяне на актуалната информация по проекта „Светът на траките“ започна първият Консултативен съвет по култура и туризъм в новия мандат на Кмета Галина Стоянова. Под нейно председателство, в новия Консултативен съвет са включени представители на туристически сдружения, ресторантьори, хотелиери, културни институти, общественици, медии. „В сравнение с предишни години съставът на Консултативният съвет е разширен, с много нови представители, утвърдени имена в туристическия бранш, поканени в лично качество. Разширен ще бъде и обхватът на обсъжданите общественозначими теми“, откри срещата Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета и пожела: „Всеки с професионалния си опит да успее да допринесе максимално за постигането на приоритетите в работата на Кмета Галина Стоянова за утвърждаването на Казанлък като търсена туристическа дестинация!“. Участниците в срещата бяха запознати с подготовката за обявяване на обществени поръчки по дейностите на проекта „Светът на траките“.

Казанлък е позициониран на международния туристически пазар като атрактивна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство бе препотвърдено на заседанието. Годишната програма за развитие на туризма в Община Казанлък, която предстои да бъде гласувана от Общински съвет – Казанлък съдържа дейности, които продължават популяризирането му в тази посока. Приоритетите за 2020 включват участие и изработване на европейски проекти, изграждане и поддръжка на инфраструктурата, обслужваща туризма на територията на Общината, обогатяване и надграждане на събития от местно и национално значение.

По време на срещата бяха обсъдени и различни мнения за евентуална актуализация на цените на билетите за Фестивала на розата и др., които не са променяни от години.

На вниманието на членовете на Консултативния съвет на следващо заседание ще бъде представена програмата за Фестивал на розата 2020, която вече е почти готова.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: