Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение спрямо 27-годишънв мъж за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът редели мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 07.01.2019 година в село Колена, общ. Стара Загора в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво на правени за защита на имот и използвайки техническо средство – кирка, отнел чужди движими вещи – един брой мотофреза, един брой меден съд „бакър“, два броя медни тави, един  брой туба за гориво и 5 литра бензин А-95, всичко на стойност 351,90 лева, собственост на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, - престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195,ал.1,т.3,т.4 вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.И. досъдебно производство е установено, че на 07.01.2019 г. И.И. решил да извърши кражба. Обвиняемият се намирал в село Колена, общ. Стара Загора, където посетил дома на пострадалия. Използвайки кирка, обвиняемият И.И. разбил касата на вратата на стопанска постройка в имота и отнел гореописаните вещи. След извършване на престъплението обв. И.И. се укрил от органите на полицията, като на 26.11.2019 г. бил заловен.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 07.01.2019 г.  е извършено в условията на опасен рецидив.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: