Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 25.11.2019

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Започнати бързи производства:
На 24.11.2019 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл. 304а от НК срещу 28-годишен мъж от с. Христо Даново, общ. Карлово, затова че на 24.11.2019 г., в с. Шейново, общ. Казанлък, след като е спрян за проверка от полицейски екип на РУ - Казанлък, е предложил подкуп в размер на 20 лв. на длъжностните лица. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


На 21.11.2019 г., в 21:03 ч., във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 49-годишна жена за извършена кражба на 15 бр. чували с комбинирана смеска от птицеферма, намираща се в с. Памукчии, обл. Стара Загора
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието - мъж на 43 г. от с. Крепост, обл. Хасково, и мъж на 34 г. от с. Горски извор, обл. Хасково. Същите са задържани за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.194 от НК.

На 22.11.2019 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК срещу 54-годишна жена от с. Търничени, общ. Павел баня, затова че при извършена проверка в дома и́, са намерени  иззети 5 кг. тютюн и 1400 броя саморъчно направени цигари, без акцизен бандерол.

По-характерни престъпления:
На 24.11.2019 г., в 04:41 ч., в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение от 40-годишен мъж от с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, че в същото село, на около 500 метра югоизточно от кметството на селото, горят три автомобила. На място е установено, че напълно са изгорели двигателния отсек и кабинатя на т.а. "Мерцедес", паркиран зад него л.а. "Опел Комбо" е с обгаряния в областта на предното стъклото и чистачките, а паркиран в близост л.а. "Опел Астра" е с разтопена декоративна решетка под предно панорамно стъкло. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

На 23.11.2019 г. в РУ - Чирпан е получено съобщение от 63-годишен мъж, затова че след взломяване на предпазна метална решетка на прозорец и брава на входна на къща в с. Братя Даскалови е извършена кражба на моторен трион, бензинова моторна коса и електрическо одеяло. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

Разкрити престъпления:

На 24.11.2019 г., в 01.58 ч., във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за намушкано лице в бърз влак, пътуващ от гр. Пловдив за гр. Варна, при влизане в района на гара Стара Загора. На място е установен извършителят на деянието – мъж на 19 г. от гр. Пловдив. Същият е нанесъл прободна рана в областта на гръдния кош и няколко порезни рани по тялото на 21-годишна жена от гр. Варна. Пострадалата е настанена за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, а извършителят е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В бюлетин №281/08.10.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на акумулатор, CD плейър и документи, собственост на 53-годишен мъж, за което в РУ - Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на престъплението е 31-годишен мъж от гр. Чирпан. Работата по случая продължава.

Пътнотранспортни произшествия:

На 24.11.2019 г.,  около 16:45 ч., по четвъртокласен път №1068, на около 300 метра северно от  с. Розово, общ. Казанлък, се е движил л.а. "Ровър", управляван от 70-годишен мъж от с. Розово. Поради движение с несъобразена скорост, автомобилът навлиза частично в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещ се л.а. "Опел", а управляван от 18-годишен мъж от гр. Казанлък. В резултат на настъпилото ПТП е пострадал водача на л.а. „Опел“. Същият е откаран във ФСМП - Казанлък, където е прегледан и освободен, без опасност за живота, с натъртване в областта на гърба. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като за 18-годишният мъж пробата е отрицателна, а за 70-годишния водач е отчетена концентрация от 1,76 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан за срок до 24 часа. В РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК.

На 24.11.2019 г., около 00:30 ч., по път II-57, от с. Могила, общ. Стара Загора, към гр. Стара Загора се движил л.а. "Фолксваген", управляван от 56-годишна жена от с. Преславен, общ. Стара Загора. На пътния възел с път I-5, при мокра пътна настилка, на ляв завой, водачката изгубила контрол над автомобила, който преминал през предпазната мантинела и паднал от височина около 8 м в частен имот, западно от пътния възел.
В следствие на настъпилото ПТП жената е получила фрактура на четири ребра, контузия на белия дроб и мозъчно сътресение. Настанена е  за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

На 24.11.2019 г., около 12.25 ч., по път I-5, в посока от гр. Казанлък към гр. Стара Загора се движил л.а. "КИА", управляван от 19-годишна жена от гр. Казанлък. На км. 221+100 водачката изгубила контрол над автомобила, който се блъснал в предпазна мантинела между двете пътни платна, след което зад него са се ударили и четири други автомобила, движещи се в същата посока.
При настъпилото ПТП е пострадала 52-годишна пътничка в единия от автомобилите, която получила фрактура на дясната ключица, фрактура на 4 ребра и пневмоторакс. Настанена е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. Петимата водачи са тествани за тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

На 24.11.2019 г., около 22.25 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Хаджи Д. Асенов", се е движил л.а. "Фолксваген", управляван от 19-годишен мъж от гр. Стара Загора. На кръстовището с ул. "Ген. Столетов" водачът отнел предимството и ударил страничната дясна част на л.а. "Хонда", управляван от 18-годишен мъж от гр. Стара Загора. В следствие на настъпилото ПТП е пострадал 18-годишен пътник в л.а. "Хонда", който получил комоцио и натъртвания на ребра. Настанен е за лечение в УМБАЛ  - Стара Загора, без опасност за живота. Причинени са имуществени вреди на двете МПС и на крайпътни съоръжения. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

На 23.11.2019 г., около 05.40 ч., по път II-66, към гр. Стара Загора се е движил л.а. "Фолксваген Поло", управляван от 29-годишен мъж от с. Рисиманово, общ. Раднево. В района на разклон за с. Дълбоки и с. Горно Ботево, общ. Стара Загора, е настъпил удар между предната част на автомобила и навлизащ на платното от разклона за с. Горно Ботево л.а. "Фолксваген Шаран", управляван от 41-годишен мъж от с. Плоска могила, общ. Стара Загора.
В следствие на удара л.а. „Фолксваген Поло“ напуснал пътното платно и се обърнал по таван. Пострадал е водачът, който е получил фрактура на левия крак. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Пътник на 32 г. в същия автомобил е получил натъртване в областта на гърдите. Същият е прегледан, обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота.
Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като за 29-годишния мъж е отчетена концентрация от 1,54 промила алкохол в издишания въздух. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

На 22.11.2019 г., около 17:15 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Ген. Гурко", се е движил л.а. "Хонда", управляван от 60-годишен мъж от гр. Сливен. На пешеходна пътека на кръстовището с улица "Стефан Караджа" същият не пропуснал и блъснал пресичащо 3-годишно момче от гр. Стара Загора. В резултат на настъпилото ПТП детето е получило фрактура на левия крак. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, при което е отчетен отрицателен резултат. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: